10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 22:00

Exerciții pentru biceps

spot_img

Antrenarea bicepsului necesită mișcări complexe cu greutăți mari, o tehnică bine pusă la punct și o alimentație corespunzătoare

biceps_exercitii

Bicepsul este un mușchi esențial în flexarea brațului prin contracția sa, iar antrenarea acestuia necesită mișcări complexe cu greutăți mari, o tehnică bine pusă la punct și o alimentație corespunzătoare.

Deși este un mușchi mic comparativ cu celelalte grupe musculare, printr-o bună pompare iese mult în relief, contribuind la aspectul de corp musculos.

Cum ar trebui abordată această grupă musculară în cadrul unui antrenament? Arnold Schwarzenegger menționa în cartea sa – “Enciclopedia culturismului modern”  – că “atingerea perfecțiunii brațelor înseamnă să știi ce mușchi să antrenezi și cât efort e necesar să faci pentru fiecare”.

Sunt diferite moduri de a te ocupa de brațe. Poți să antrenezi toți mușchii brațelor la același antrenament, terminând o grupă și apoi trecând la alta sau poți să alternezi serii pentru bicepși și tricepși. Sau poți să antrenezi bicepșii într-o zi, tricepșii în ziua următoare și antebrațele oricând îți convine. Ca și la alte grupe, dezvoltarea totală este posibilă când ești capabil să șochezi mușchii ca să răspundă. Schimbă, asigură varietatea, folosește principiile șoc și toate îți vor aduce calitatea musculară pentru care te antrenezi.

Arnold Schwarzenegger
“Enciclopedia culturismului modern”

Cu alte cuvinte, nu există un antrenament standard cu rezultate extraordinare pentru toți practicanții de culturism. Mai degrabă fiecare trebuie să găsească acea combinație care să-i confere dezvoltarea mult dorită. Asta înseamnă multă practică, perseverență, concentrare și varietate în antrenament.

Exercițiile pentru această grupă musculară se împart în 2 mari categorii: exerciții pentru forță (au ca rezultat creșterea masei musculare) și exerciții pentru izolare (definire). Muşchiul Biceps Brahial este folosit la supinarea antebraţului, iar asta face ca flexiile cu gantere sau cu priza de tip supinaţie să fie eficiente.

Exercițiul din clipul de mai jos este un exemplu de inventivitate și varietate în antrenarea bicepsului.

Până data viitoare, nu uitați să fiți always fit and ready for fitness!

Lucian Mera