3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:50
No menu items!

Executorul venit la Divizia Petrochimică Bradu a fost alungat de muncitori

spot_img

Aproape 200 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti protestează vineri pe platoul din faţa societăţii faţă de anunţata vânzare prin licitaţie publică a unor active în contul datoriilor pe care societatea Oltchim le are faţă de un furnizor extern.

Angajaţii cer anularea licitaţiei de vânzare a activelor.

La protest sunt aşteptaţi şi 100 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea care au anunţat că se vor solidariza cu colegii de la Piteşti.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Cornel Cernev, care s-a alăturat protestului, a spus că muncitorii nu vor pleca din faţa societăţii până când nu se va da o ordonanţă preşedinţială de anulare a licitaţiei.

Executorul judecătoresc Emilia Mateescu, cea care urma să organizeze licitaţia pentru vânzarea unor active ale Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti, a fost agresată de muncitorii care participă la protest. Protestatarii au îmbrâncit-o şi au agresat-o verbal, forţând-o să se îndepărteze de intrarea în societate.

Executorul judecătoresc a intrat la discuţii cu reprezentanţi ai administraţiei şi sindicatului din societate şi a precizat că trebuie să îndeplinească procedurile chiar dacă nu s-a prezentat nici un potenţial cumpărător la licitaţie. În aceste condiţii licitaţia ar urma să fie programată la o altă dată.

În faţa Diviziei Petrochimice Bradu au fost trimise importante efective de jandarmi pentru evitarea unor noi incidente.

Deputatul liberal de Argeş Andrei Gerea a fost huiduit de protestatari în momentul în care a încercat să discute cu ei. Gerea a încercat să-i asigure pe muncitori că situaţia în care se află societatea va fi rezolvată, însă a fost întâmpinat cu fluierături şi scandări ‘Hoţii, hoţii’.

Escortat de jandarmi deputatul a intrat în clădirea în care executorul judecătoresc discută cu reprezentanţii administraţiei şi sindicatului.