15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:25
No menu items!

Execuții în piața publică, în Egipt

spot_img

Mai mulți jihadiști, despre care se presupune că fac parte din gruparea Stat Islamic, au decapitat luni seară un bărbat și l-au executat cu focuri de armă pe fiul său într-o piață publică a orașului egiptean Al-Arish, situat în peninsula Sinai.

Potrivit agenției EFE, citată de Agerpres, o sursă locală de securitate a confirmat execuția celor doi, adăugând că jihadiștii i-au acuzat că ar fi spioni ai autorităților egiptene.

Ministerul egiptean de Interne s-a limitat, însă, să anunțe într-un comunicat de presă uciderea a doi cetățeni în peninsula Sinai, dar nu a oferit alte detalii, afirmând în plus doar că, deocamdată, nu se cunosc nici autorii și nici mobilulsau circumstanțele asasinatelor.

În peninsula Sinai sunt active mai multe grupări teroriste, inclusiv ramura egipteană a mișcării jihadiste Stat Islamic, Wilayat Sina. Aceasta din urmă este cea care a revendicat atacul terorist din luna octombrie 2015 asupra unui avion civil rus, care a explodat la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Sharm el-Sheikh, atac soldat cu 224 de morți.

R.D.