EXCLUSIV. Surse: Meleşcanu, audiat la DNA, într-un dosar care-l vizează pe fostul şef al Spitalului Militar, Ioan Sîrbu

 

În această dimineaţă, fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu a ajuns la sediul Direcţiei Naţional Anticorupţie (DNA). Surse judiciare susţin că ex-directorul SIE ar da explicaţii într-un dosar care îl vizează pe fostul şef al Spitalului Militar Generalul (R) Ioan Sîrbu.

Teodor Meleşcanu ocupa funcţia de ministru al apărării în vremea în care s-ar fi petrecut faptele.

Fostul șef al SIE este nașul de cununie, la a doua căsătorie, al lui Ioan Sîrbu. Nunta a avut loc la Las Vegas.

  • UPDATE

La ieșirea de la audieri, Teodor Meleșcanu a confirmat faptul că a fost audiat într-un dosar care-l vizează pe Ioan Sîrbu.

Fostul șef al SIE a precizat și că ancheta vizează achiziția unui aparat de reconstrucție dentară la Spitalul Militar Central din București, pe vremea când spitalul era condus de Sîrbu. El a precizat însă că nu știe date despre faptul că acel aparat a fost utilizat sau nu.

În 2008, comandantul de atunci al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, generalul-medic Ioan Sîrbu, i-a cerut lui Teodor Meleșcanu – ministru al apărării la acea dată, să-i aprobe achiziționarea unui sistem CAD/ CAM pentru reconstrucție dentară. Aparatul avea o valoare estimată de peste 200.000 euro, însă nu a fost niciodată utilizat.

Raluca Dan

foto:rtv

NICIUN COMENTARIU