21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:36
No menu items!

EXCLUSIV. Primarul general Nicușor Dan s-a pus pe numărat țigările pe care le fumează subordonații la serviciu

spot_img

SURSA ZILEI a aflat câtă treabă are Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Le cere angajaților din instituție să declare într-un tabel de câte ori au ieșit din clădire ca să fumeze, câte pauze de masă au avut într-o lună și cum vor recupera „timpul pierdut”.

Adresa pe care Nicușor Dan o aduce la cunoștința angajaților din Primărie a fost obținută în exclusivitate de SURSA ZILEI.

 

Vineri, 28 mai, înainte de weekend, Nicușor Dan a semnat un document prin care le aduce la cunoștință celor din Primărie că începând de joi, 3 iunie, se schimbă regulile de intrare în clădire, pentru că fiecare angajat va fi „monitorizat” prin intermediul cartelei de acces.

La întocmirea foii colective de prezență se va ține seama de datele din sistemul controlat de acces.

Salariații au acces în instituție exclusiv pe bază de card nominal, care MONITORIZEAZĂ intrările și ieșirile în/din instituție și DEMONSTREAZĂ prezența acestora în sediul instituției„, se arată în adresa semnată de Nicușor Dan.

Conform documentului, dacă un angajat îi lasă unui coleg cartela de acces pentru a-l ponta, va fi cercetat disciplinar.

„Constituie ABATERE DISCIPLINARĂ și se sancționează pontajul multiplu. Este total interzis pontajul unui angajat pentru mai multe persoane / colegi / șefi etc.

Constituie abatere disciplinară înstrăinarea sub orice formă a cardului nominal de acces, cât și nerespectarea regulilor din prezenta notă.”

Și ca să le arate că s-a gândit la toate posibilitățile în care angajații pot părăsi temporar clădirea, Nicușor Dan le-a întocmit un tabel, pe care subordonații săi îl vor completa DE FIECARE DATĂ când intră sau ies din Primărie. 

„Pontajul pentru prima lună va fi însoțit de JUSTIFICAREA motivului lipsei din instituție pentru intervalele orare în care salariatul nu figurează în aplicație ca fiind prezent. Exemplu de completare a rubricii Motivul lipsei din instituție:

  • Deplasare pe teren cu motivul deplasării și locația
  • Recuperare ore program de lucru din ora, ziua, luna, anul
  • Deplasare în interes de serviciu și locația deplasării, data și intervalul orar
  • Pauzele de masă/fumat
  • Alte motive”,

se mai arată în Nota nr. 3912/28.05.2021, semnată de primarul general Nicușor Dan.

CORA DUMITRESCU