3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:55
No menu items!

EXCLUSIV Încă un hotel se transformă în clădire de birouri, la mai puţin de 4 ani de la inaugurare

spot_img

Încă un hotel se transformă în clădire de birouri, la mai puţin de 4 ani de la inaugurare

Hotelul de patru stele Starlight Suiten Hotel, din zona Dorobanţi a Capitalei, va deveni la finalul acestui an clădire de birouri, a declarat Lorenz Tragatschnig, reprezentantul pentru România al dezvoltatorului austriac Soravia. Decizia vine la mai puţin de 4 ani de la inaugurare.

“Piaţa hotelieră a Capitalei este una extrem de dificilă şi de competitivă, în condiţiile în care Bucureşti nu este un oraş atractiv pentru turismul de masă, ci mai degrabă pentru cel de business”, a explicat Tragatschnig, pentru Sursa Zilei, motivul care a stat în spatele deciziei de transformare a hotelului.

Pe de altă parte, reprezentantul Soravia în România crede că firmele internaţionale vin în România şi au nevoie de spaţii de birouri. De altfel, acesta spune că cifrele care atestă o evoluţie pozitivă a pieţei imobiliare pe segmentul office i-au încurajat, suplimentar, să ia această decizie.

“Vreau să spun că avem deja clienţi pentru anul viitor, este vorba despre companii internaţionale, iar acesta este un semn foarte bun pentru România”, a punctat Tragatschnig. Potrivit acestuia, transformarea în clădire de birouri a Starlight Suite Hotel va începe în luna iunie şi va fi gata în noiembrie-decembrie, când va avea loc şi inaugurarea oficială.

Primul hotel Starlight Suiten din Bucureşti a fost deschis în luna octombrie 2009 şi amplasat în interiorul Metropolis Center, clădirea premium multifuncţională dezvoltată de Grupul Soravia din Austria şi localizată în zona centrală Dorobanţi a Capitalei, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

Cu 78 de apartamente, din care 72 cu cameră de zi şi dormitor, iar restul de şase cu cameră de zi, dormitor şi birou, hotelul din Bucureşti este cel mai mare hotel Starlight din lanţ.

„Hotelul nostru de 4 stele oferă servicii de nişă. Oaspeţii noştri beneficiază de un apartament întreg la acelaşi preţ cu cel al unei camere dintr-un hotel obişnuit de 4 stele”, declara, cu ocazia inaugurării, Robert Jöbstl, proprietarul lanţului hotelier. „Deşi condiţiile actuale nu favorizează lansarea unor afaceri noi, consider că, în final, calitatea serviciilor noastre îşi va spune cuvântul. Avem încredere în potenţialul României”.

Oficialii Starlight Suiten se aşteptau la un grad de ocupare de 70% în primul an de funcţionare şi de 80% în anii următori.

Cosmina Croitoru