15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:40

Examenele rămân la aceleași date, vacanță de o lună pentru toate celelalte clase. Anul școlar, prelungit cu o săptămână

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. Celelalte clase au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, iar anul școlar se încheie în 25 iunie, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu reprezentanții elevilor și ai părinților.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise de la Evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la Bacalaureat. Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai, dar nu și pentru claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare – clasele de a VIII-a și a XII-a și a XIII-a vor aveavacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale încheie anul școlar în 18 iunie, iar toate celelalte clase în 25 iunie.

Se renunță la săptămâna „Școala altfel”.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai.

Activitățile remediale se vor ține doar în localitățile în care incidența este de sub 6 la mia de locuitori.