27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:01
No menu items!

Examenele de sfârșit de an, paralizate de hackeri în Grecia

spot_img

Un atac informatic care a vizat marţi Ministerul grec al Educaţiei a dat peste cap desfăşurarea examenelor şcolare de sfârşit de an în toată ţara, relatează dpa.

Examenele ultimelor trei clase de liceu nu s-au putut ţine întrucât nu s-a putut face transferul subiectelor din baza de date centrală, a explicat ministerul.

Potrivit ziarului Kathimerini, atacul a blocat Reţeaua de cercetare şi tehnologie a Greciei (GRNET), care găzduieşte platforma de unde profesorii aleg subiectele, precum şi Reţeaua şcolară panelenă, furnizorul de internet al Ministerului Educaţiei, care conectează sălile de clasă şi serviciile administrative.

„Este cel mai mare atac informatic pe care l-a cunoscut Grecia”, a declarat pentru postul de televiziune atenian Skai Giannis Antoniou, preşedintele organismului responsabil de examenele din licee, în timp ce Alexandros Koptsis, secretar general în Ministerul Educaţiei, a evocat un „atac asupra educaţiei”, scrie Agerpres.

Procuratura din Atena a lansat o anchetă pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a menţionat canalul public de radio ERT.

Un atac similar, dar de mai mică amploare a avut loc luni.

                                                                                                                 Adina Silav