28.5 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 17:08
No menu items!

Eveniment caritabil de colectare de haine pentru persoane defavorizate

spot_img

Eveniment caritabil de colectare de haine pentru persoane defavorizate

Cea de-a treia ediţie a evenimentului caritabil de colectare de haine pentru persoanele defavorizate organizat de Samusocial din România se va desfăşura pe 8 iunie, între orele 10,00-16,00, în Parcul Eroilor, lângă ieşirea de la metrou, potrivit Agerpres.

Evenimentul, care se adresează persoanelor care doresc să doneze haine în stare bună, are ca scop colectarea hainelor şi donarea lor către case de copii, centre de bătrâni sau oameni fără adăpost, cât şi familiilor defavorizate care au nevoie de un astfel de ajutor.

Colectarea de haine în cadrul evenimentului „Ai prea multe haine? Donează-le!” este organizată la iniţiativa a două studente – Lavinia Ivănică şi Daniela Preda, în parteneriat cu asociaţiile Samusocial din România, Fluens şi Sfântul Stelian şi are scop caritabil.

Prima ediţie a evenimentului s-a desfăşurat în anul 2010, în Parcul Kiseleff, iar cea de-a doua ediţie la care Samusocial din România a fost unul dintre beneficiari s-a desfăşurat în Parcul Izvor. Cu această ocazie a fost strâns un număr impresionant de haine, încălţăminte şi jucării, o parte din ele fiind direcţionate către persoanele adulte fără adăpost şi familiile cu copii care trăiesc în stradă.

Acest eveniment nu are ca scop strângerea de fonduri şi nu se primeşte nici un fel de ajutor financiar.

Înfiinţată în ianuarie 2004, Samusocial din România este singura organizaţie din Bucureşti care oferă servicii complexe de asistenţă socială, medicală, consiliere psihologică celor aproximativ 5.000 de persoanele adulte fără adăpost din Capitală. Organizaţia funcţionează ca un dispozitiv de intervenţie de urgenţă care vine în întâmpinarea persoanelor care trăiesc pe stradă şi care au fost reduse la stadiul de simplă supravieţuire.

C.I.