11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:50

Evaziunile fiscale au fost pe primul loc în topul infracțiunilor de săptămâna trecută

spot_img

Polițiștii de la Investigarea Fraudelor au reținut, în ultima săptămână, 14 persoane suspectate de infracțiuni economice

controale igpr

216 infracțiuni au fost constatate, în ultimele 7 zile de polițiști, iar 193 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor infracțiuni. Cele mai multe anchete au scos la iveală infracțiuni de evaziune fiscală, 102, apoi 36 de înșelăciuni au făcut obiectul unor cercetări, 6 infracțiuni de fals în înscrisuri și 7 de uz de fals.

De asemenea, polițiștii cercetează 2 infracțiuni de delapidare, 17 infracțiuni la Codul vamal, 3 infracțiuni de abuz în serviciu dar și alte 6 fapte de contrabandă.

Au mai fost depistate alte 6 infracţiuni de spălare a banilor, 7 fapte privind uzul de fals, 6 fapte de complicitate la evaziune fiscală, 2 infracţiuni la legea privind drepturile de autor, precum şi câte o faptă la legea cecului, fals privind identitatea, instigare la fals privind înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălarea banilor.

În perioada menționată, polițiștii au constatat 8 infracțiuni de corupție, respectiv 3 infracțiuni de luare de mită, 2 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000, 1 infracțiune de trafic de influență, 1 de dare de mită și 1 conflict de interese.

S.M.