20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:28

Evaziunea de 35 de milioane de euro de la Prahova, la Tribunal

spot_img

razvan-alexe-2

Cercul evaziunii de 35 de milioane de euro de la Prahova a fost trimis în judecată. Răzvan Alexe, inculpat în cazul de corupție al deputatului Vlad Cosma și tatălui său, Mircea Cosma, președintele Consiliului județean Prahova, dar și fostul angajat al SGG, Marcel Păvăleanu vor fi judecați, alături de mai mulți oameni de afaceri și alte persoane fizice și juridice, pentru contractele cu autoritățile din Prahova, prin care s-ar fi făcut evaziune fiscală și spălare de bani.

Conform mediafax.ro, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, alături de alte 30 de persoane inculpate în dosar, s-au folosit de firme fantomă pentru operațiuni comerciale nereale, și s-au sustras de la plata impozitului datorat bugetului de stat. Procurorii Curții de Apel Ploiești au stabilit că valoarea prejudiciului este de 11.154.699 lei din evaziune fiscală şi 19.245.201 lei din spălare de bani.

În acelaşi dosar este trimis în judecată, și Răzvan Alexe, om de afaceri prahovean reținut, apoi, de DNA și în dosarul de corupție al familiei Cosma. Și tot în ambele dosare apare un alt om de afaceri, Ion Dumitru – în dosarul evaziunii este inculpat, iar în cel de corupție este denunțător al președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma și al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

M.N.