3.5 C
București
marți, 5 decembrie 2023 - 18:27
No menu items!

Evaluarea Națională 2021. Un elev din București, eliminat cu nota 1 din examen. A uitat să predea telefonul

spot_img

Un elev cu cerințe educaționale speciale (CES) a fost eliminat din examenul de Evaluare Națională 2021 în București, primind nota 1, a anunțat Inspectoratul Școlar Municipal.

Potrivit reprezentanților ISMB, acesta a fost prins cu telefonul asupra sa, pe care uitase să îl predea, telefonul fiind descoperit de profesorii asistenți după ce s-a făcut instructajul și proba scrisă „începuse de ceva vreme”.

Este singurul elev eliminat din examen în Capitală.

„La proba scrisă de Limbă și literatură română în Municipiul București au fost prezenți 11.815 candidați, iar 190 nu s-au prezentat la examen. Un candidat a fost eliminat cu nota 1”, a precizat inspectoratul.

Eliminarea din examen dă totuși dreptul elevului să meargă la proba de Matematică, iar apoi se va face media de la Evaluarea Națională cu nota 1 de la Limba Română, medie care va conta în media finală de Admitere la liceu.

În procedura de examen se interzice candidaților să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.