19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 21:12

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Rezultatele la simulări, publicate vineri

spot_img

La simularea evaluării naționale au participat aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara

evaluarea_nationala

Rezultatele testelor de la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

La simularea evaluării naționale au participat aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia peste 12.000 fiind din București.

Probele la simularea evaluării naționale s-au desfășurat pe  23 februarie – Limba și literatura română, 24 februarie – Matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale au susținut și proba la Limba maternă pe 25 februarie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral.

Potrivit oficialilor Ministerului Educației, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

R.D.

Rezultatele de la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.