22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 9:48
No menu items!

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Ministerul Educației: Subiectele la română au fost conform programei

spot_img

În plus, baremul a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate, mai arată reprezentanții Ministerului Educației

evaluarea-nationala-2014

Reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au precizat, luni, că subiectele la proba de limba română a evaluării naţionale au fost realizate în concordanţă cu programa şcolară şi au avut un „nivel de abordare mediu”, iar baremul lor a permis punctarea oricări rezolvări corecte.

Subiectele la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, sesiunea iunie 2014, au fost realizate în concordanţă cu programa şcolară parcursă de elevi şi cu prevederile metodologiei de examen. De asemenea, subiectele au avut un nivel de abordare mediu, aşa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obţinut medii peste 5 (73,1%). În plus, pe lângă pregătirea constantă de la clasă, susţinută de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de subiecte similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro. Prin simulările naţionale, la care au participat toţi elevii de clasa a VIII-a, MEN a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu situaţia de examen.

Ministerul Educației Naționale
comunicat de presă

Oficialii MEN au mai subliniat că în baremul subiectelor s-a precizat, încă de la început, că „se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor„. Cu alte cuvinte, explică aceștia, baremul a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate.

Precizările MEN vin după ce Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a adresat, vineri seară, o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, în care a enumerat nemulţumirile membrilor săi legate de subiectele la limba română la evaluare.

R.D.