8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:36

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Absolvenții claselor a VIII-a susțin proba la matematică

spot_img

Proba scrisă la matematică este ultima din cadrul evaluării naționale

elevi

Miercuri, 25 iunie, va avea loc ultimul test din cadrul Evaluării Naţionale – proba scrisă la matematică. Examenul începe la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea celor trei subiecte ale examenului.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, proba scrisă la disciplina Matematică, susținută în cadrul examenului de Evaluare Națională 2014, evaluează competențe dezvoltate pe parcursul învățământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a – a VIII-a, în vigoare pentru absolvenții promoției 2014.

Testul este format din trei subiecte: Primul subiect, un test grilă în care candidații trebuie să completeze doar răspunsul final al problemelor, iar subiectele 2 și 3 sunt probleme de algebră și geometrie pe care elevii trebuie să le rezolve și întrebări structurate. Ultimul subiect presupune o problemă cu caracter aplicativ, care solicită mai mult judecata bazată pe raționament deductiv. La ultimele două subiecte candidații trebuie să scrie pe foaia de examen și rezolvarea problemelor, în timp ce la primul subiect – doar rezultatul.

Rezultatele se vor afişa sâmbătă, 27 iunie până la ora 16.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi până la ora 20.00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2013 vor fi anunţate pe 1 iulie.

R.D.