21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 10:34
No menu items!

Evaluare Națională 2021 cu scandal, la Focșani. Subiectele ar fi fost publicate pe Internet în timpul probei. Se fac anchete

spot_img

Poliţiștii au declanșat verificări în urma unei reclamaţii venite din partea Inspectoratului Şcolar Vrancea care susține că, în ziua în care s-a susţinut proba la Limba română în cadrul Evaluării Naţionale, subiectele au fost publicate pe o reţea de socializare înainte de finalizarea examenului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, cercetările au fost începute în urma sesizării că subiectele la română au fost postate la ora 10.39, practic în timpul desfăşurării probei.

„Poliţia municipiului Focşani a fost sesizată că la 22 iunie, dată la care s-a desfăşurat proba la română în cadrul Evaluării Naţionale, la ora 10.39, pe un cont de socializare, au fost postate fotografii cu broşura necompletată care conţinea subiectele de evaluare pentru clasa a opta. Poliţia a demarat verificări urmând a se lua măsuri în funcţie de rezultatele acestora”, a declarat reprezentantul IPJ Vrancea.

Faptele au avut loc la Şcoala „Ion Basgan” din Focşani, unde directorul instituţiei a anunţat o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe Internet subiectele în timpul examenului.

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.

La Şcoala „Ion Basgan” sunt 102 elevi de clasa a opta care susţin Evaluarea Naţională.