23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:20

Evaluare Națională 2016. Petiție la Ministerul Educației pentru un subiect ambiguu la matematică

spot_img

Mai mulți părinți ai elevilor care au susținut, miercuri, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale vor depune o petiție la Ministerul Educației, întrucât ei consideră că unul dintre subiecte a fost echivoc.

Potrivit petiției, părinții invocă faptul că legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită. „Depunem o petiție la Consiliul Național de Evaluare și examinare și la MENCS. Vrem să vorbim cu ministrul pentru situația creată ieri la examen și anume că la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil”, a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut proba, venită la sediul ministerului.

Aceasta a spus că semnatarii petiției cer validarea atât a răspunsului 3 conform baremului de la acel item, cât și a răspunsului 8. „Cerința a fost formulată, dar legenda este interpretabilă. În plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, față de cele color originale, apare o linie orizontală îngroșată care a derutat copii”, a susținut părintele. Ea a amintit faptul că există și o petiție online în acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnături.

Mai mulți părinți au venit, joi dimineață, la sediul ministerului, unde au o întrevedere cu reprezentanți ai instituției și să depună petiția.

Olimpia Diaconiuc