Evaluare Națională 2016. Petiție la Ministerul Educației pentru un subiect ambiguu la matematică

Mai mulți părinți ai elevilor care au susținut, miercuri, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale vor depune o petiție la Ministerul Educației, întrucât ei consideră că unul dintre subiecte a fost echivoc.

Potrivit petiției, părinții invocă faptul că legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită. „Depunem o petiție la Consiliul Național de Evaluare și examinare și la MENCS. Vrem să vorbim cu ministrul pentru situația creată ieri la examen și anume că la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil”, a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut proba, venită la sediul ministerului.

Aceasta a spus că semnatarii petiției cer validarea atât a răspunsului 3 conform baremului de la acel item, cât și a răspunsului 8. „Cerința a fost formulată, dar legenda este interpretabilă. În plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, față de cele color originale, apare o linie orizontală îngroșată care a derutat copii”, a susținut părintele. Ea a amintit faptul că există și o petiție online în acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnături.

Mai mulți părinți au venit, joi dimineață, la sediul ministerului, unde au o întrevedere cu reprezentanți ai instituției și să depună petiția.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU