17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 18:05

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 s-a încheiat cu proba la matematică

spot_img

Elevii de clasa a VIII-a au dat, miercuri, ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, cea de matematică

elevi

Aproximativ 180.000 de elevi au susţinut examenul, al cărui rezultat va avea o pondere de 75% în media de intrare la liceu.

Evaluarea națională a început luni, cu proba de română, a continuat marți cu proba de limbă maternă, pentru elevii din cadrul minorităților și se încheie miercuri, cu examenul de matematică.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, în aceeași zi putând fi depuse contestațiile, care se vor rezolva până pe 30 iunie.

Testele scrise de la Evaluarea Naţională au fost date, anul acesta, pentru prima dată, în săli care au camere video de supraveghere. Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de examen din unitatea de învăţământ va lua măsurile necesare, care pot merge până la acordarea notei 1 pentru fraudă sau tentativă de fraudă.