11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 21:37

EUROVISION 2013: Președintele Azerbaidjanului a ordonat o anchetă care să cerceteze motivul pentru care ţara sa nu a acordat niciun punct Rusiei

spot_img

 EUROVISION 2013: Președintele Azerbaidjanului a ordonat o anchetă care să cerceteze motivul pentru care ţara sa nu a acordat niciun punct Rusiei

Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului, a ordonat iniţierea unei anchete care să cerceteze motivul pentru care ţara sa nu a acordat niciun punct Rusiei în finala de sâmbătă seară a concursului Eurovision 2013, solicitând totodată o renumărare a voturilor compatrioţilor săi.

Autoritățile azere reclamă o eroare a sistemului de numărare a voturilor. La concursul de duminică, Rusia a acordat maximul de 12 puncte  piesei care a reprezentat Azerbaidjanul. Balada, baladă interpretată de Farid Mammadov, s-a clasat pe locul al doilea în competiție.

În schimb, numărarea voturilor după Eurovision, a arătat că nici publicul și nici membrii juriului din Azerbaidjan nu au acordat niciun punct reprezentantei Rusiei, Dina Garipova. Fapt care a trimis piesa pe locul al cincilea și a creat tensiuni între cele două țări.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Rusia, Polad Bulbuloglu, a dezvăluit faptul că preşedintele Ilham Aliev a ordonat iniţierea unei anchete şi renumărarea voturilor.

Azebaidjanul, care a organizat ediția de anul trecut a concursului Eurovision, încearcă să păstreze relații bune cu Rusia, în pofida unor tensiuni din trecut privind energia.

C.I.