4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:34
No menu items!

Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creştere a PIB din UE în T3, de 1,9%

spot_img

Creșterea anuală a fost de 3,4%

Eurostat

România a consemnat cea mai mare creştere a PIB din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, de 1,9%, prin comparaţie cu trimestrul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.

Avansul faţă de trimestrul al treilea din 2013 a fost de 3,4%, România fiind pe locul al doilea la acest capitol după Polonia.

În clasamentul celor mai importante creşteri din trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea, România este urmată de Polonia (0,9%), Grecia (0,7%), Marea Britanie (0,7%) şi Slovacia (0,6%).

La capitolul creșterii anuale, au mai înregistrat parametric buni Marea Britanie (3%), Ungaria, (3,1%) şi Lituania (2,6%). Au înregistrat scăderi anuale ale PIB Italia, Finlanda și Cipru.

Germania, cea mai mare economie din UE, a înregistrat o creştere de 0,1% a PIB-ului din trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent şi de 1,2% faţă de trimestrul al treilea din 2013.

Economia Uniunii Europene a avansat în trimestrul al treilea cu 0,3% faţă de perioada aprilie-iunie şi cu 1,3% faţă de trimestrul al treilea din 2013.

Institutul Naţional de Statistică al României a revizuit vineri datele publicate anterior, reieșind că România a evitat intrarea în recesiune tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din trimestrul al doilea a fost de numai 0,3%.

tabel1 tabel2