15.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022 - 3:55
No menu items!

Caz halucinant la Poliția din Mureș: Un șef își monitorizează subalternii prin aplicații de supravegheat copiii

spot_img

Sindicatul Europol susține că șeful Poliției orașului Iernut, județul Mureș, îi urmărește pe polițiști printr-o aplicație descărcată pe telefonul mobil de serviciu pentru supravegheat copiii, printre conturile autorizate să acceseze locația polițiștilor aflându-se chiar și fosta lui soție.

Poliţiştii care fac parte din Sindicatul Europol au anunţat că au sesizat conducerea Poliţiei Române şi Direcţia de Protecţie Internă, după ce au descoperit că şeful Poliţiei oraşului Iernut a instalat pe telefonul de serviciu al subalternilor săi aplicaţia ”Control parental”.

“Printre conturile autorizate să acceseze locația polițiștilor se află fosta lui soție de care a divorțat, dar și fiica sa, ambele având vizibile adresele de e-mail în aplicație, cu rol de administrator care pot vedea în orice moment unde se află patrulele de poliție.

Șeful Poliției Iernut, cms. Bozonc Alin a fost numit în această funcție în anul 2021 iar de atunci își terorizează subalternii sub diferite forme. Spre exemplu, înainte de instalarea ilegală a acestei aplicații pe telefoanele de serviciu, acesta le cerea polițiștilor, chiar și când era în concediu sau liber, să îi comunice pe watsapp când intră în sediul poliției, când ies, poziția din teren, persoanele pe care le-au legitimat sau măsurile aplicate”, arată cei de la Europol.

Sursa citată precizeaz că mulți dintre subalternii comisarului, care au fost “umiliți și hărțuiți” au suferit de stări de anxietate, depresie iar unul dintre ei chiar a avut nevoie de tratament de specialitate din cauza comportamentului la care a fost supus.

Polițiștii Poliției Iernut au semnat un raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureș, care conține detalii șocante ale modului în care comisarul Bozonc își exercită funcția.

“Sindicatul Europol a remis o sesizare către conducerea Poliției Române și către DGPI pentru a interveni urgent în acest caz și pentru a efectua verificări cu privire la gravitatea scurgerilor de informații din interiorul Poliției Iernut”, mai precizează reprezentanții Europol.

                                                                                                                   Adina Silav