15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 6:07

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa: “Transformarea României în instrument de campanie electorală e inacceptabilă”

spot_img

“Atrag atenția asupra unui fapt grav: este inacceptabilă tendința unor membri ai Parlamentului European de a face din România o țintă de campanie electorală, un mijloc către un scop politic personal, legat de alegerile europene viitoare. România este o țară stabilă, în care legile sunt respectate, iar instituțiile funcționează. România este, nu în ultimul rând, o țară atașata valorilor europene si proiectului european. Sunt realități indiscutabile! Tocmai de aceea, doresc să fac două apeluri”, a arătat, marți, europarlamentarul Răzvan Popa, într-un comunicat de presă.

În primul rând, mă adresez colegilor mei din România, din toate grupurile politice, să nu accepte denigrarea țării lor, să nu participe ei înșiși la astfel de acțiuni ce pot afecta imaginea și credibilitatea țării în plan european și, mai mult, să reacționeze la atacurile nedrepte la adresa României.  Aceasta este o datorie care derivă din mandatul primit prin votul cetățenilor români.

În al doilea rând,  fac un apel către acei europarlamentari, dar și comisari europeni, care au început să folosească România drept instrument de campanie electorală. Mă refer la liderul PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, dar și la vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Primul își dorește să devină șef al Comisiei Europene. Dar ar trebui sa știe că o astfel de poziție implică onestitate și corectitudine față de toate statele membre. Atitudinea celor doi nu este în prezent nici onestă, nici corectă față de România. De aceea le cer să înceteze să mai persecute România.

Există deja un puternic curent anti-european, iar dubla măsură între statele membre slăbește increderea în UE. Acest lucru nu servește decât inamicilor proiectului european, care își doresc să vadă Uniunea Europeană dezbinată.”, susține europarlamentarul PSD.

R.D.