18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 18:54
No menu items!

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose: „Propunerea USR-PLUS pentru cel mai important minister, fără vreun folos în pandemie”

spot_img

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose critică dur nominalizarea Ioanei Mihăilă, din partea USR-PLUS, la conducerea miisterului Sănătății și califică acțiunile coalției de guvernare drept „coronadictatura “competenței” asimptomatice de la Palatul Victoria”.

Redăm integral postarea fostului premier Mihai Tudose:
 
„Guvernul “competenților” asimptomatici.
Au pierit ieri 237 de români, record absolut de la începutul pandemiei. Dar România nu are încă ministru la Sănătate! Iar propunerea UsrPlus pentru cel mai important minister în acest moment este o persoană cu pregătire în endocrinologie fără vreun folos în pandemie și forța politică a 2078 de voturi (3,03%), căpătate în alegerile pentru Primăria Oradea… Și foarte important: discipolă a lu’ diamantu’ Voiculescu-Vlăduț-Omul-Legenda……
De ce se gudură atunci, atât de jalnic, UsrPlus pe lângă PNL pentru a rămâne în brațe cu ministerul vital pentru țară, dar pe care e evident că nu-l poate administra?
De ce, la rândul său, PNL acceptă experimentele criminale de la Ministerul Sănătății?
Sunt întrebări la care trebuie să răspundă comisia parlamentară pentru anchetarea gestionării pandemiei, comisie pe care o solicită, de trei săptămâni, PSD.
În Franța, de exemplu, o comisie similară a prezentat în decembrie un prim raport, după șase luni de activitate. În Belgia și în alte democrații funcționale din UE, au fost create, de asemenea, astfel de comisii de anchetă.
Sau coronadictatura “competenței” asimptomatice de la Palatul Victoria o fi în afara controlului parlamentar?!
Între timp, mor români… De care guvernanții își bat joc și după moarte, prin haosul – intenționat și manipulator? – al raportării deceselor de Covid.
Români pentru care hemoragia de fondatori ai USR către AUR nu mai înseamnă nimic. Nici măcar o glumă proastă și sfidătoare.
Ce prăpastie tragică între viața reală și joaca acestor neisprăviți de-a politica!…”