4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:42
No menu items!

Europarlamentarul Adrian Severin, audiat la DNA

spot_img

Europarlamentarul Adrian Severin este audiat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul deschis după scandalul de corupție în care a fost implicat în urmă cu doi ani. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au finalizat ancheta şi urmează să îl trimită în judecată pe fostul membru PSD.
Adrian Severin a susţinut înainte de intrarea la audieri că „e o înscenare, nu a descoperit nimeni nimica, a creat cineva un scandal”.

Sunt o problemă care ţine de siguranţa naţională a României (…) Este o înscenare care a avut în vedere oprirea unor demersuri de politică externă pe care le întreprindeam eu. Astăzi nu am venit pentru acest lucru, am venit pentru problema legată de scandalul Sunday Times(…) Nu am depus niciun amendament, în consecinţă nici nu am luat bani, nici nu m-am angajat, nici nu am întreprins demersuri(…) Ceea ce am făcut este să închei un contract de consultanţă. Sub aspectul discuţiei de astăzi lucrurile sunt clare

Adrian Severin
europarlamentar

Potrivit lui Severin, unul dintre ceilalţi europarlamentari implicaţi în scandalul respectiv care au demisionat a fost promovat chiar în comisia în care ar fi depus amendamentul care îl incrimina.

Fiecare a făcut ceea ce a crezut. Pe unul l-au lăsat nervii şi a plecat, nu înseamnă că dacă unul e vinovat şi celelalt este (…) Cazul trebuia încheiat de foarte multă vreme. De ce a trenat atât? O să vedem, nu se încheie astăzi, mă bucur că o să aflu şi eu care sunt probele (…) Am conştiinţa absolut curată, nu am nimic să îmi reproşez şi duc această bătălie până la capăt

Adrian Severin
europarlamentar

În primăvara lui 2011, un reportaj realizat cu camera ascunsă de jurnaliştii britanici de la Sunday Times a dezvăluit că trei europarlamentari, printre care şi romanul Adrian Severin, ar fi fost gata să promoveze anumite amendamente pentru diverse sume de bani, care ajungeau şi până la 100.000 de euro.

Andrei Tudor

Foto Liviu Untaru