4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:35
No menu items!

Europarlamentarele, motiv de râs și de gâlceavă. De la candidați afiliați, la independenți „colorați” și agramați

spot_img

europarlamentare

Două zile mai au la dispoziție partidele și independenții pentru a-și depune listele de candidați pentru europarlamentarele din 25 mai la Biroul Electoral Central. După această dată, BEC va primi eventualele contestații și va trebui să le soluționeze până cel târziu la mijlocul lunii aprilie, înainte de debutul campaniei electorale. Surprizele nu au lipsit însă.

Cea mai neașteptată veste a fost, de departe, cea privind renunțarea la cursa electorală a Elenei Băsescu. Deși PMP îi rezervase locul doi pe listă, mezina președintelui a preferat să renunțe la a mai candida turul acesta, dar a demisionat din PDL și a anunțat că face campanie pentru partidul de suflet al lui Traian Băsescu. Celelalte partide defilează, cap de listă, cu nume sonore din politica românească. PNL o are deschizătoare de drum pe Norica Nicolai, PSD pe Corina Crețu iar PDL îl are pe primul loc pe Theodor Stolojan. Aurelian Pavelescu va deschide lista PNȚCD, UDMR mizează pe Iuliu Winkler pe primul loc, Forța Civică defilează cu Mihai Răzvan Ungureanu iar PMP îl are cap de listă pe Cristian Preda.

Dacă partidele politice au rezolvat cu înscrierile și cu semnăturile, în zona independenților e zarvă mare. Demisionat din PNL, Mircea Diaconu trage din greu să adune cele 100 de mii de semnături necesare pentru a candida ca independent. Mai are, practic, la dispoziție, ziua de marți și, cel târziu, miercuri la prânz trebuie să se prezinte la BEC cu dosarul.

Dacă pentru cunoscutul actor strângerea de semnături pare un proces extrem de dificil, pentru alți independenți lucrurile au mers unse. Gimnasta Corina Ungureanu, protagonista a două pictoriale în Playboy și a unui film sexy realizat în Japonia, și-a depus deja candidatura pentru europarlamentare.

corina-ungureanu

Oficial a fost înregistrat la BEC și un alt candidat independent, Filip Constantin Tițian. Acesta din urmă este un obișnuit al OTV-ului și al candidaturilor independente, el încercându-și norocul și la Primăria Sectorului 4 și la deputăție. „România, nu uita, dacă vrei să schimbi ceva, doctor Filip e soluția, la europarlamentare!” – este sloganul sub care acesta intră în cursă. De această dată sloganul este scris corect, căci la alegerile locale, doctorul a fost certat cu limba română: „Salvăm viitorul copiilor noștrii” a fost deviza doctorului, el prezentându-se, pe afișul electoral, drept „medic specialis neuro chirurg, doctorant în științe medicale”. Dacă acum nu și-a dezvăluit încă platforma politică, la alegerile locale, Filip promitea tinerilor „spații locative unde să se iubească, să facă sex și să se bucure de liniștea căminului”.

titian

Mâine se prefigurează la BEC și un mare scandal PRM-PRM. Mai exact, Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar se vor întâlni față în fașă să depună, în numele aceluiași partid, PRM, listele de candidați. Cei doi îți dispută președinția partidului inclusiv în instanță și susțin fiecare că România Mare le aparține. Dacă aripa Vadim îl are cap de listă chiar pe Vadim Tudor, aripa Funar nu a avut deocamdată succes la Ilie Năstase.

Nicoleta Vera