16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:41
No menu items!

EUROPARLAMENTARE 2019. PSD acuză USR că pregăteşte incidente în Diaspora

spot_img

Apar primele acuzaţii între partide, cu privire la fapte ilegale legate în ziua votului. Social-democraţii distribuie pe Facebook un mesaj atribuit USR Diaspora, în care reprezentanţii partidelor sunt îndemnaţi să creeze cozi false la secţiile de votare din străinătate, pentru a genera revoltă.

„Către toate organizaţiile USR Diaspora: avem semnale că votul pe diaspora este unul favorabil PSD. Avem de făcut următoarele lucruri pentru a remedia situaţia: 1. Trebuie create incidente la secţiile de în marile capitale din UE pe motiv că nu sunt suficiente secţii/urne de de vot. În acest sens trebuie create cozi artificiale de unde să postăm cât mai multe filmuleţe şi live-uri. Pasul 2: trebuie să ne sunăm toţi prietenii şi cunoscuţii pentru a-i convinge să meargă la vot. Îi putem ajuta cu masă şi transport. Atenţie, trebuie mobilizaţi numai cei care ştim că votează Alianţa 2020. Vă rugăm nu transmiteţi mesajul mai departe/nu faceţi capturi pentru că s-au mai scurs informaţii în presă şi sunt greu de contracarat”, se arată în presajul atribuit USR Diaspora.

Un alt mesaj denunţat de PSD este cel al unei membre PNL, care îndeamnă reprezentanţii din secţii ai PNL şi USR să insiste în a-i îndemna pe votanţi să primească toate cele trei buletine de vot, chiar dacă aceştia afirmă că nu vor să voteze la referendum.