6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 1:44

EUROPARLAMENTARE 2014: Unde au votat politicienii români. Cele mai importante declarații – UPDATE

spot_img

Știre în curs de actualizare

vot

UPDATE 18:15 – Sorin Oprescu: Am votat pentru ca cei care ne reprezintă în UE să ştie despre ce vor vorbi la Bruxelles

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a votat, duminică, la Şcoala “Pia Brătianu” din Capitală, declarând că a ales astfel încât cei care vor reprezenta România la Parlamentul European să fie eurodeputaţi care să ştie despre ce vorbesc la Bruxelles.

După ce a votat, el a spus că a optat astfel încât cei care vor reprezenta România la Parlamentul European să ştie despre ce vorbesc. El a spus că votul său a fost astfel încât cei care reprezintă România la Bruxelles să nu mai vorbească astfel încât cei din UE să nu ştie cine sunt românii şi ce vor ei.

UPDATE 17:15 – Adriana Săftoiu: Am votat pentru ca România să rămână în Europa

Am votat pentru ca România să rămână în Europa. Am votat pentru lista ai cărei candidați cred că vor reprezenta onest România în Parlamentul European și pentru cei care vor continua să lupte împotriva corupției“, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PDL, citat de AGERPRES.

UPDATE 17:11Quintus: Europarlamentarii să fie pătrunşi de importanţa rolului lor, dincolo de imensele avantaje

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat, duminică, după vot, că cei 32 de europarlamentari trebuie “să fie pătrunşi de importanţa rolului lor, dincolo de imensele avantaje avute“, în timp ce europarlamentarul Adina Vălean spune că a votat pentru “libertate în Europa, libertate acasă“.

UPDATE 16:17 – Theodor Stolojan: Am votat pentru ca România să fie reprezentată în PE de cei mai buni candidați

Liderul eurodeputaților PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că a votat pentru ca România să fie reprezentată în Parlamentul European de cei mai buni candidați.

UPDATE 16:09 – Dacian Cioloș: Am votat cu conştiinţa că fiecare vot întăreşte legitimitatea echipei româneşti în PE

Comisarul european Dacian Cioloş, care şi-a exprimat duminică opţiunea electorală, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că a votat “pentru o prezenţă românească activă în redefinirea proiectului european în anii care vin” şi cu “conştiinţa că fiecare vot întăreşte legitimitatea echipei româneşti” în PE.

Am votat pentru o Europă mai puternică, pentru o Uniune Europeană mai apropiată de preocupările şi de aşteptările oamenilor. Am votat pentru o prezenţă românească activă în redefinirea proiectului european în anii care vin, astfel încât extinderea UE din ultimii ani, criza economică prin care am trecut, contextul geopolitic actual, să fie transformate în tot atâtea platforme fertile pentru acest nou început european. De asemenea, am votat cu conştiinţa că fiecare vot exprimat întăreşte legitimitatea echipei româneşti în Parlamentul European“, a spus Cioloş, după ce şi-a exercitat dreptul de vot la o secţie din Zalău (Sălaj).

UPDATE 15:17 – Rovana Plumb a votat pentru ca românii să fie mai bine apărați în Europa

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a votat, duminică, la secția de votare de la Școala nr.1 din Pucioasa, județul Dâmbovița, spunând că votează ”împotriva austerității și ca românii să fie mai bine apărați în Europa”.

”Am votat împotriva austerității, am votat pentru ca românii să fie mai bine apărați în Europa, am votat pentru că vreau ca România să aibă o voce și mai puternică în Uniunea Europeană.

UPDATE 14:29 – Mircea Diaconu: Am votat pentru că am acest drept

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru că are acest drept, unul “obținut cu greu”.

“Am votat pentru că am acest drept și l-am obținut cu greu — de a alege și a fi ales. Este un drept cetățenesc, țin la toate drepturile unui cetățean și le exercit. Este un act de civism. Suntem datori cu lucrurile astea”, a afirmat Diaconu.

Mircea Diaconu a votat duminică, în jurul orei 14,00, la secția 116 de la Colegiul Național “Ion Neculce” din sectorul 1.

UPDATE 14:13 – Norica Nicolai (PNL): Românii să iasă la vot din respect pentru țara lor

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a făcut duminică un apel către români să iasă la vot, nu pentru politicieni, ci din respect pentru țara lor.

“România contează și dacă ea contează și pentru români îi aștept astăzi la vot. Nu aș vrea să lase celor care doar profită de votul lor pentru a obține puterea și banii, dreptul de a conduce această țară. Este nevoie să vină la vot nu pentru noi, oamenii politici, ci din respect față de România”, a declarat Norica Nicolai, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European din poziția de cap de listă a PNL.

“Am votat astăzi pentru Parlamentul European considerând că este nevoie de oameni politici care să reprezinte România la Bruxelles și care să țină la această națiune destul de greu încercată în acești ani de trădări, de indiferență, de superficialitate”, a afirmat Norica Nicolai.

UPDATE 13:48 – Vadim Tudor: Alegerile europarlamentare, un examen important pentru tot anul electoral 2014

Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor consideră că alegerile europarlamentare care se desfășoară duminică reprezintă un examen important pentru întreg anul electoral 2014.

“E un examen important pentru tot anul electoral 2014. E un semnal pentru schimbarea radicală care trebuie să vină. Dacă nu se va întâmpla o cotitură de 180 de grade, România este pierdută: va fi într-o situație mai dramatică decât este Ucraina. Aceiași indivizi putrezi de corupți, mincinoși, trădători de neam și țară se perpetuează la putere de un sfert de veac”, a declarat Vadim Tudor după ce a votat la Școala nr. 150.

UPDATE 13:42 – Geoană: Chiar dacă astăzi votăm pentru PE, nu ne este indiferent ce se întâmplă la graniţele noastre

Mircea Geoană a declarat duminică, după ce a votat, cu soţia şi fiica sa, la Liceul Jean Monnet, că românii trebuie să vină la vot pentru că o Europă puternică înseamnă o Românie puternică şi a transmis un gând de pace pentru Ucraina, spunând că situaţia de la graniţă nu ne poate fi indiferentă.

UPDATE 13:36 – Daniel Constantin: Pentru ca România să aibă influență în UE trebuie să venim la vot

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, consideră că românii au datoria de a veni duminică la urne pentru a vota asftel încât influența țării noastre în Uniunea Europeană să crească.

UPDATE 13:27 -Iohannis: Astăzi am votat pentru România europeană

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru România europeană, fiind convins că nu vor exista fraude la alegeri nici la Sibiu și nici în restul țării.

“Am votat pentru România europeană și dacă m-ați întreba cu cine am votat, cred că este self evident, cu cea mai bună, cea mai competentă echipă. Personal, în calitate de persoană privată, sper să câștige o echipă care mă reprezintă pe mine, ca și cetățean european, la un nivel foarte bun”, a spus Iohannis.

UPDATE 12:25Borbely: Putem influența deciziile în UE, acesta ar trebui să fie dezideratul solidar al tuturor partidelor

Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat duminică, la Târgu Mureș, după exercitarea dreptului la vot, că este foarte important ca Uniunea, dar și România, să aibă o prezență puternică, în următorii cinci ani, în Parlamentul European, întrucât numai așa pot fi influențate deciziile în cadrul Uniunii Europene, iar acesta ar trebui să fie un deziderat solidar al tuturor partidelor.

UPDATE 12:22 – Dan Șova a votat pentru o politică mai apropiată de cetățeanul european

Vicepreședintele PSD Dan Șova a votat duminică, la Liceul “Jean Monnet”, pentru o politică mai apropiată de cetățeanul european.

“Am votat cu gândul ca politica de austeritate să nu mai permită niciodată o opțiune politică în Europa și ca noua politică a noului Parlament și a noii Comisii Europene să fie mai apropiată de cetățeanul european în general”, a declarat Dan Șova.

UPDATE 12:01 – Cristian Preda: Am votat pentru o Europă cu o economie puternică

Europarlamentarul Cristian Preda, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a declarat că a votat pentru o Europă cu economie puternică.

“Am votat în primul rând pentru o Europă cu o economie puternică, o economie competitivă, în care crearea locurilor de muncă să fie regula, și nu așteptarea, am votat pentru o Românie în care statul de drept să fie respectat și în care corupția să fie combătută permanent și, în fine, am votat pentru o uniune puternică și fermă în relația cu Rusia, o uniune prietenoasă, pe de altă parte, cu America, pe scurt, am votat pentru interesele europene ale cetățenilor români”, a spus Cristian Preda.

El și-a exercitat dreptul de vot la Școala nr. 85 Vasile Bunescu, unde a venit împreună cu soția și fiica lui.

UPDATE 11:51 – Ramona Mănescu (PNL) a votat, la Constanța, pentru o reprezentare bună a României în PE

Ramona Mănescu, candidat pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat duminică, după ieșirea de la urne, că și-a exprimat votul în favoarea României.

„Am votat pentru România, pentru o reprezentare bună a României în Parlamentul European, pentru ca, de data asta, să trimitem doar oameni competenți”, a precizat Mănescu.

Eurocandidatul liberal Ramona Mănescu a votat duminică, pe listele suplimentare, în jurul orei 10.00, la Secția nr. 284, din Municipiul Constanța, în incinta Colegiului Tehnic Energetic.

UPDATE 11:41 – Tăriceanu: România are nevoie de o reprezentare cât mai bună pentru promovarea și apărarea intereselor ei la Bruxelles

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, după ce a votat, că România are nevoie de o reprezentare cât mai bună pentru promovarea și apărarea intereselor ei la Bruxelles.
“Am votat pentru PNL. În ce privește alegerile pentru Parlamentul European, România are nevoie de o reprezentare cât mai bună, cât mai eficientă, pentru promovarea și apărarea intereselor ei la Bruxelles. UE este o construcție a liberalismului, care a dat tuturor țărilor și cetățenilor noștri câteva posibilități la care probabil înainte de 1990 nici nu gândeam. Libertatea de deplasare, libertatea de a călători, libertatea de a munci în străinătate, posibilitatea de a merge la studii pentru cei tineri, un comerț neîngrădit, libertate pentru întreprinzători să își dezvolte afacerile sunt avantaje esențiale pe care ni le-a adus aderarea al UE”, a spus Tăriceanu după ce și-a exprimat votul.

El i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la vot într-un număr cât mai mare.

“Din acest motiv eu cred că interesul nostru, al românilor, și pe această cale îndrăznesc să fac și un îndemn tuturor cetățenilor să vină să voteze într-un număr cât mai mare, în așa fel încât interesele lor să fie reprezentate cât mai bine în Parlamentul European”, a mai spus președintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a votat duminică la Clubul Sportiv Școlar nr. 5, în jurul orei 11,10.

UPDATE 11:33 – Corina Crețu: Ne îngrijorează faptul că partide antieuropene capătă un avans din ce în ce mai mare

Parlamentarii români la Bruxelles vor avea o misiune dificilă în mandatul următor deoarece a fost sesizată o creștere a reprezentării partidelor extremiste din Europa, ai căror membri ajung și în Parlamentul European, a declarat Corina Crețu, candidat pe primul loc pe lista Alianței PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat de europarlamentar, duminică, după ce și-a exprimat votul.

Europarlamentarul a mai precizat că unul dintre obiectivele viitoare cele mai importante ale României în UE este sprijinirea aderării Republicii Moldova, până cel mai târziu în 2019.

UPDATE 11:20 – Elena Băsescu: Am votat pentru viitorul copilului meu, pentru o ţară cu o justiţie independentă

Fostul europarlamentar PDL Elena Băsescu s-a dus la vot, duminică dimineaţă, împreună cu soţul ei, Bogdan Ionescu, şi cu fetiţa lor, fiica preşedintelui scriind pe Facebook că a votat pentru viitorul copilului, precum şi pentru o justiţie independentă şi un stat de drept funcţional.

UPDATE 11:19 – Valeriu Zgonea: Am votat pentru o Românie puternică în Europa

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie prosperă, puternică în Europa, respectată și la Bruxelles și la Strasbourg.

„Am votat pentru o Românie puternică în Europa, respectată și la Bruxelles și la Strasbourg, o Românie a noastră prosperă, cu locuri de muncă, cu încredere că putem să construim țara în care trăim. Am votat pentru niște oameni în care am încredere că s-au bătut și se vor bate pentru noi, indiferent de calitățile pe care le avem, de pregătirea pe care o avem, de etnia pe care o avem, de religia pe care o avem. Dacă suntem născuți în România, vom avea reprezentanți pe care îi merităm, după 25 de ani. Și pentru dumneavoastră. Am votat pentru o Românie liberă în care să avem încredere în instituțiile statului și pentru ca oamenii care ocupă funcții să ne reprezinte și să aibă respect față de noi, toți”, a precizat Zgonea.

Valeriu Zgonea a votat la secția de votare nr.166 din Craiova, amenajată într-un punct termic din cartierul craiovean Lăpuș.

UPDATE 11:16 – Constantin Niță (PSD): Am votat pentru viitorul țării noastre într-o Europă unită

Președintele PSD Brașov, ministrul Economiei Constantin Niță, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat “pentru viitorul României într-o Europă unită, pentru Europa, pentru egalitatea românilor în Uniunea Europeană și în Parlamentul European”.

UPDATE 10:57 – Cătălin Predoiu: La sfârşitul acestei zile forţele binelui vor fi înaintea celor ale răului

Candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, a votat, duminică dimineaţă, la Colegiul economic Virgil Madgearu, exprimându-şi speranţa că la sfârşitul acestei zile forţele binelui vor fi înaintea celor ale răului, iar dreapta va fi înaintea stângii.

“Fiecare român îşi poate ajuta ţara ieşind şi votând pentru un viitor european, pentru un viitor prosper. Sunt convins că la sfârşitul acestei zile forţele binelui vor fi înaintea celor ale răului, celor care vor să ţină România în afara unui destin european”, a declarat, după vot, Cătălin Predoiu.

UPDATE 10:55 – Gabi Szabo: Am decis să intru în această competiţie pentru că schimbarea pleacă de la oameni

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi-a exercitat votul în scrutinul de duminică. Gabi Szabo a explicat că a realizat foate multe lucruri pe propriile puteri şi îşi doreşte să ducă acest tip de responsabilitate mai departe.
“Mă bucură faptul că sunt un om care a făcut totul pe propriile puteri. Vreau să fac ceva pentru acest Colegiu, la fel cum am luptat în sport. În politică este lume extrem de interesantă, de aceea m-am şi decis să intru în această competiţie, pentru că schimbarea pleacă de la oameni. Am foarte multe proiecte, atât începute la Ministerul Tineretului şi Sportului dar şi în educaţie şi în sănătate”.
Gabi Szabo a fost însoţită la secţia de vot de premierul Victor Ponta şi Ilie Năstase.

UPDATE 10:49 – Udrea: Am votat pentru oameni puternici, pentru competență și performanță

Deputatul Elena Udrea a votat duminică la o secţie de votare de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Capitală, alături de Claudia Boghicevici şi Siegfried Mureşan, ea precizând că şi-a exercitat votul pentru ”oameni puternici” şi pentru ”competenţă şi performanţă”.

UPDATE 10:45 – Andronescu: Am votat ca să îi legitimez pe cei care vor merge în Parlamentul European

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat că a votat ca să îi legitimeze pe cei care vor merge în Parlamentul European.

”Am votat ca să îi legitimez pe cei care vor merge în Parlamentul European ca să susțină acolo interesele României. Eu cred că ne-a lăsat moștenire Nicolae Titulescu, care ne spunea că întotdeauna România va avea o șansă dacă își va alege reprezentanții care să-i slujească interesele printre interesele marilor puteri. O bună parte din decizii se iau în Parlamentul European. În Parlamentul României trebuie să adaptăm legislația românească în conformitate cu directivele europene, care au putere normativă mai mare și, nu în ultimul rând, cred că România are nevoie să fie reprezentată de cei care se bat ca resursele care-i sunt destinate să fie mai importante, Europa să iasă din austeritate și să aducă bunăstare și în România”, a spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu a votat duminică la Clubul Sportiv Școlar nr. 5, în jurul orei 10,15.

UPDATE 10:41 – Emil Boc: Am votat cu cei care cred în viitorul României

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că a votat pentru o dreaptă Europeană, cu cei care cred în viitorul României.

„Am votat cu dreapta, am votat cu cei care au construit proiectul politic al UE și cu cei care doresc consolidarea lui în Europa în momentul de față. Am votat cu cei care au crezut în Europa când i-a fost mai greu și au apărat cu măsuri de dreapta valorile europene”.

Emil Boc a votat la Școala Radu Stanca din Cluj-Napoca, Secția 48, și a fost însoțit de soția sa, Oana, de președintele PDL Cluj, Daniel Buda, și de senatorul PDL Alin Tișe.

UPDATE 10:40 – Korodi Attila: Am votat pentru reprezentarea puternică a comunității maghiare

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, a declarat duminică, după ce și-a exprimat opțiunea pentru europarlamentare, că a votat pentru reprezentarea puternică a comunității maghiare, precum și pentru o Europă în care cetățenii minoritari să fie cetățeni adevărați.

UPDATE 10:39 – Teodor Baconschi a votat pentru o altfel de politică

Vicepreședintele PMP, Teodor Baconschi, a votat la Liceul “Jean Monnet”, în jurul orei 10,00, “cu gândul la un alt fel de politică”.

“Am votat cu gândul că se poate face și altfel de politică, cu profesioniști, cu oameni care apără sincer valorile europene și statul de drept. Sunt convins că putem să depășim capitolul tranziției și să punem bazele unei construcții politice orientate ferm spre Europa și în care românii să creadă”, a declarat Baconschi.

UPDATE 10:38 – Mihai Răzvan Ungureanu: Mi-am exercitat deptul de vot convins fiind că soarta României depinde de soarta Europei

Președintele Forței Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că a votat în calitate de cetățean responsabil, fiind convins că soarta României depinde de cea a Europei și că” putem cu toții contribui la binele nostru, dacă știm să fim europeni”.

“Cred că trebuie să mergem cu toții la vot și să demonstrăm ce înseamnă să fii cetățean într-o țară a Uniunii Europene. Cred de asemenea că un vot înseamnă schimbare în bine. Pentru aceasta am votat, cu nădejde mergem înainte și cu încredere în tot ceea ce putem face”, a precizat duminică Ungureanu.

Liderul FC a votat la Școala nr. 3 din comuna Pipera.

UPDATE 10:16 – Aurelia Cristea: Am credința că parcursul nostru ca și cetățeni europeni este ireversibil

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că speră ca în următorii ani țara noastră să își recâștige, cu ajutorul tradiției și a produselor pe care le are, locul pe care îl merită în Uniunea Europeană.

UPDATE 10:10 – Mircea Dușa: Am votat pentru acei europarlamentari care pot să reprezinte interesul național

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru acei europarlamentari care pot să reprezinte interesul național, dar și pentru o Europă care să permită dezvoltarea tuturor statelor și în care minoritățile să aibă drepturile individuale garantate.

UPDATE 10:05 – Blaga şi Flutur au votat pentru “viitorul european al României” şi “pentru români”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a votat, duminică dimineaţă, împreună cu soţia şi cu secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, la ora 09:30 la Liceul I. L. Caragiale, arătând că îi invită pe toţi românii să-şi manifeste voinţa politică.

“Am votat pentru viitorul european al României şi pentru viitorul fiecărui cetăţean al acestei ţări. Europa în fiecare casă înseamnă bunăstare în fiecare casă, mai mulţi bani pentru şcoli şi pentru drumuri. De aceea, îi invit pe toţi românii să vină să-şi manifeste voinţa politică prezentându-se astăzi la vot”, a spus Blaga, după ce a votat.

În aceeaşi secţie de votare din Liceul I.L. Caragiale a votat pe listele suplimentare secretarul general al PDL şi şef de campanie Gheorghe Flutur, el având domiciliul în Suceava, dar aflându-se în ziua alegerilor la Bucureşti.

“Am votat pentru români, pentru bunăstare, pentru locuri de muncă, pentru a fi egali în Europa”, a precizat Gheorghe Flutur.

UPDATE 9:50 – Raluca Turcan a votat candidații care pot să se implice activ pentru binele României

Vicepreședintele PDL, deputatul Raluca Turcan, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat “candidații care pot să militeze și să se implice activ pentru binele României”.

UPDATE 9:29 – Kelemen Hunor a votat pentru prezența comunității maghiare în Parlamentul European

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat duminică, după ce și-a exprimat opțiunea pentru alegerile europarlamentare, că a votat pentru prezența comunității maghiare în Parlamentul European și cu gândul că soarta comunităților etnice se va afla în atenția organismelor europene.

UPDATE 9:24 – Ioan Rus (PSD): Am votat pentru primul pas spre normalitate

Vicepreședintele PSD Ioan Rus spune că a votat „pentru primul pas spre normalitate”.

„Am votat pentru a se întâmpla primul pas spre normalitate în România, următorul pas se va întâmpla mai târziu. Normalitate înseamnă capacitate de dialog; momentan, în România, tranșeele între combatanți sunt atât de mari că nu se mai văd combatanții. Sunt convins că vom depăși faza aceasta de bătălie în tranșee și vom intra într-o zonă în care să fim și noi capabili să comunicăm așa cum sunt capabili ei în Parlamentul European să comunice”, a precizat Ioan Rus.

Vicepreședintele PSD Ioan Rus a votat la Secția nr. 160 de la Școala Horea din Cluj-Napoca.

UPDATE 9:05 – Liviu Dragnea a votat la Xenopol: „Am votat pentru o țară puternică în UE. Alegerile sunt bine organizate”

Vicepremierul Liviu Dragnea, lider PSD, a votat, duminică dimineaţă, la Liceul Xenopol din Bucureşti, declarând ulterior că a votat pentru “cei care în final, prin munca lor, vor ajuta la bunăstarea României” şi precizând, legat de alegeri, că “lucrurile sunt foarte bine organizate”.

UPDATE 8:55 – Ilie Năstase a votat la Școala 190 din București: „Nu am emoții, știu cine sunt și ce am făcut”

Ilie Năstase, candidat al Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu, a votat, duminică dimineaţă, el spunând că nu are emoţii pentru că ştie cine este şi ce a făcut.

UPDATE 7:45 – Ministrul Gabriel Oprea: Am votat pentru România și pentru Europa

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru România și pentru Europa.

“Am votat pentru România și pentru Europa, sunt de obicei un votant matinal, de aici merg direct la Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul nostru are responsabilitatea ca alegerile de astăzi să fie perfect legale și să exprime voința românilor. Cred cu adevărat în parcursul prezent și viitor al României în Europa și al locului și rolului României în Europa”, a declarat Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne a votat la Școala generală nr. 150.