26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:09
No menu items!

EUROPARLAMENTARE 2014: Campania electorală se încheie sâmbătă, la ora 7.00

spot_img

Campania electorală se încheie, sâmbătă, la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare

alegeri_parlamentare_2012

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare, parlamentare şi locale parţiale se încheie, sâmbătă, la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secţiilor de votare. Potrivit legii, cu 48 de ore înainte de ziua de referinţă, este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă.

După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un candidat sau o listă a unei formaţiuni care participă în alegeri, se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

De asemenea, cu amendă contravenţională se sancţionează şi purtarea, pe durata votării, de către membrii birourilor secţiilor de votare sau de către persoanele acreditate, de ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

D.M.