23.2 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 10:56
No menu items!

Europa intră în lockdown. La București, încă se analizează închiderea parcurilor. Arafat: Vom ajunge în situația Italiei

spot_img

În timp ce tot mai multe state europene adoptă măsuri restrictive de circulație, în București, autoritățile abia evaluează dacă vor închide sau nu parcurile, și așa slab frecventate, fie din cauza pandemiei, fie din cauza temperturilor.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu ia în calcul închiderea parcurilor din Capitală pe timp de noapte, motivând că tinerii se duc acolo pentru continuarea petrecerilor după închiderea localurilor, nerespectând nicio regulă de protecție sanitară.

„Noi așa am apreciat și urmează să facem o astfel de sesizare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Traian Berbeceanu.

Premierul Ludovic Orban a declarat că România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări și că acolo unde s-a depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori s-au luat măsuri așa cum au luat țările europene care se confruntă acum cu creșteri dramatice ale îmbolnăvirilor.

Referitor la situația Bucureștiului, premierul a spus că va exista o decizie legat de continuarea măsurilor care au fost adoptate.

„Măsurile luate de diferite țări europene au fost luate în urma unei creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări.

Noi am prevăzut astfel de măsuri. Am închis peste tot unde s-a depășit 3 la mie aceste activități, legate de baruri, restaurante.

Încă de la prelungirea stării de urgență am interzis evenimentele private – nunți, botezuri, evenimente private unde nu se respectă regulile de protecție sanitară.

Măsurile sunt condiționate de depășirea unui anumit indice de răspândire.

Avem astfel de măsuri în vigoare.

În București vrem să vedem efectele măsurilor adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, va exista deja o decizie legat de continuarea măsurilor care au fost adoptate.

Dacă vor fi necesare alte măsuri, în urma analizelor pe care le vom face, vom lua decizii și le vom anunța.”, a declarat duminică Ludovic Orban. 

Șeful DSU, Raed Arafat, a avertizat recent că România riscă să ajungă în situația Italiei sau Spaniei.