0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:20
No menu items!

Eurodeputatul Cristian Terheș a cerut Guvernului contractele cu firmele care produc vaccinurile împotriva COVID-19: „Românii au dreptul să știe ce este în aceste contracte”

spot_img

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș acuză Guvernul că nu face publice contractele încheiate cu companiile producătoare ale vaccinurilor împotriva COVID-19, informații pe care cetățenii au dreptul să le cunoască.

Eurodeputatul PNȚCD Cristian Terheș a prezentat luni, în Parlamentul României, mai multe documente ca fiind contracte încheiate cu companiile producătoare de vaccinuri împotriva COVID, acte pe care susține că le-a cerut autorităților române. Ministerul Sănătății și Guvernul ar fi refuzat însă să îi dea informații privind conținutul contractelor încheiate de statul român și firmele care asigură vaccinurile împotriva COVID-19.

„Sunt românii corect informați cu privire la aceste vaccinuri pentru a putea să ia o decizie liberă? Unde sunt contractele semnate între Comisia Europeană și toate aceste firme de vaccinare? O să vă arăt câteva dintre ele (…) După două luni şi ceva de refuzuri – că a căzut Guvernul, că e ministru interimar – am primit răspuns de la Ministerul Sănătăţii şi vă spun ce spune răspunsul: Cu privire la solicitarea de a vi se transmite copiile contractelor cu firmele de vaccinare pe adresa de email, vă comunicăm următoarele: statele membre trebuie să menţină confidenţialitatea acestor contracte, drept urmare, ele nu pot fi transmise”, a afirmat europarlamentarul.

Emanuel Stan