20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:43
No menu items!

Eugen Nicolicea salută adoptarea OUG pe legile justiției

spot_img

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privind legile justiţiei, adoptată în şedinţa de Guvern, răspunde criticilor aduse de Comisia de la Veneţia şi de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Cred că, prin această ordonanţă, ministrul justiţiei încheie un capitol în ceea ce priveşte criticile lui Timmermans şi ale Comisiei de la Veneţia, ceea ce este un lucru benefic”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD).

Întrebat dacă apreciază că este nevoie şi de alte modificări care să fie introduse prin legea de aprobare a OUG, Nicolicea a spus că, „dacă se vor ivi pe parcurs alte probleme”, atunci Parlamentul va interveni.

„Acest lucru evident că nu se întâmplă imediat, procesul de legiferare în Parlament este de durată, dacă se vor ivi pe parcurs alte probleme, vor fi rezolvate de Parlament, doar că ele nu intră în aplicare decât după finalizarea procedurii parlamentare. Pe moment, doar ceea ce a propus ministrul justiţiei va fi în vigoare”, a spus deputatul PSD.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a prezentat luni principalele modificări aduse legilor justiției prin OUG adoptată de guvern. 

R.D.