10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 13:03
No menu items!

Eugen Nicolăescu: Educația sanitară să fie disciplină obligatorie în școală

spot_img

Nicolaescu: Exporturile paralele de medicamente oncologice vor fi suspendate până la finalul anului

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, la Forumul european al obezității, că a demarat deja discuții cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale pentru introducerea educației sanitare în programa școlară obligatorie.

“Deja am deschis discuțiile cu MEN în ceea ce s-ar numi introducerea educației sanitare în școli. Când spunem introducerea educației sanitare în școli, noi spunem mai mult decât s-au repezit unii politicieni să spună: știți că și acum putem să facem. Sigur că putem să facem, dar putem să facem opțional. Vrem să fie o disciplină obligatorie, astfel încât să ne atingem obiectivul. Cu cât lăsăm lucrurile mai voluntare cu atât rezultatele vor fi mai mici sau mai îndepărtate. Cu cât le reglementăm mai bine cu atât putem să le urmărim, să intervenim, să corectăm și să ne așteptăm la rezultate corecte, pozitive”, a spus ministrul.

Eugen Nicolăescu a precizat că o măsură privind îmbunătățirea stării de sănătate a populației este și creșterea numărului de ore de sport în învățământ.

Sistemul sanitar românesc se va schimba printr-o “reformă substanțială, profundă, complexă”, prin introducerea pentru prima dată a pachetului de servicii de bază.

De asemenea, Eugen Nicolăescu a mai declarat că, în viitor, este posibil să existe sancțiuni împotriva celor care nu se vor prezenta la programele derulate de minister, precum cel privind evaluarea stării de sănătate a populației.

D.M.