15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:20
No menu items!

Eugen Iacobescu: „Bătrânul” de la București, implicat în povestea lui Bercea Mondial

spot_img

Fostul procuror al lui Bercea Mondial a dezvăluit că interceptările SRI conțin informații zdrobitoare

iacobescu

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel căruia i s-a luat cu forța dosarul în care îl cerceta pe Bercea Mondial, a făcut dezvăluiri incendiare, la emisiunea Sinteza Zilei, de marți seara, de la Antena 3.

Într-un interviu care a durat mai bine de o oră, Eugen Iacobescu a oferit noi informații despre cazul de trafic de influență în care este implicat fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu.

Fostul procuror a declarat că în timpul anchetei, numele lui Mircea Băsescu a apărut în dosarul privind tentativă de omor, aspect rezultat din interceptările convorbirilor telefonice. Deși Bercea Mondial se afla în pușcărie, interceptările telefonice au relevat conexiunea cu Mircea Băsescu, în momentul în care Bercea oferea indicații soției și fiilor săi să meargă la Constanța pentru a-și pregăti obținerea unei sentințe favorabile în dosarul în care era cercetat.

Interceptările efectuate de SRI în perioada septembrie-noiembrie 2009 și februarie – aprilie 2011 au oferit indicii clare despre faptul că, prin intermediul lui Mircea Băsescu, se negocia obținerea unei sentințe. Procurorul Iacobescu a menționat că aceste înregistrări se află depuse la dosar. Totodată, pe lângă interceptările convorbirilor telefonice, există și fotografii făcute de ofițerii SRI în momentul în care membri ai clanului Bercea intrau în casa lui Mircea Băsescu.

Iacobescu a spus că ancheta a relevat că, prin intermediul rudelor sale, Bercea Mondial acționat, din închisoare, în trei direcții clare pentru obținerea eliberării sale sau pentru obținerea unei sentințe favorabile. Iacobescu a precizat că suma totală plătită de clanul Bercea reiese clar din interceptări fiind vorba de circa două milioane de euro.

Procurorul a explicat că cele trei direcții în care au acționat membri clanului Bercea erau: Mircea Băsescu, „Bătrânul” de la București și un grup infracțional din sistemul judiciar, pe care un procuror competent, în urma studierii înregistrărilor de la dosar, le poate identifica cu ușurință. Iacobescu a subliniat că toate cele trei direcții convergeau către „Bătrânul” de la București, dar nu a dorit să spună cine este acesta.

Andrei Tudor