15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:56
No menu items!

Etihad preia 49% și managementul companiei aeriene a Serbiei

spot_img

Etihad Airways preia 49% și managementul companiei aeriene a Serbiei

Etihad Airways, compania națională de aviație a Emiratelor Arabe Unite, a anunțat joi că va prelua 49% din JatAirways, compania aviatică a Serbiei, care își va schimba denumirea în Air Serbia.

De asemenea, Etihad va prelua managementul companiei pentru cinci ani.

Etihad, cu sediul în emiratul Abu Dhabi, mai are acțiuni în companiile Virgin, din Australia, și în Air Berlin, Aer Lingus și Air Seychelles.

Prin achiziții succesive susținute din veniturile mari din industria petrolului, Etihad încearcă să țină pasul cu rivalii regionali Emirates și Qatar Airways.

Cele două părți vor contribui cu câte 60 milioane de dolari la capitalul de lucru pe termen scurt, vor extinde destinațiile de zbor și vor iniția un plan de înlocuire a flotei.

Din octombrie 2013, va funcționa un zbor direct între Belgrad și Abu Dhabi, element care este așteptat să contribuie la creșterea investițiilor în economia Serbiei.

Prin mărirea flotei și prin sistemul de tip ”codeshare”, Air Serbia va avea acces la alte 11 destinații – București, Banja Luka, Beirut, Budapesta, Cairo, Kiev, Ljubljana, Praga, Sofia, Varna și Varșovia.

Vlad Bârleanu

foto: etihad.com