7.2 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 2:31
No menu items!

„Escrocul cu o mie de voci” s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani

spot_img

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat, cunoscut drept „escrocul cu o mie de voci”, după ce acesta s-a dat drept Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă, miercuri, că au început urmărirea penală faţă de un bărbat acuzat de înşelăciune în formă continuată. El este suspect de comiterea a cinci astfel de fapte, persoanele pe care le înşela fiind oameni înstăriţi, despre care citea în revista Forbes.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 4.06.2023 – 20.06.2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situaţie materială bună (pe care le identifica din analizarea revistei Forbes), prin folosirea numelui Rodica Stănoiu şi a calităţii de fost ministru al Justiţiei şi senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că se îngrijeşte de o persoană cu o situaţie financiară precară şi dizabilităţi psihice care are nevoie de bani pentru a putea locui în continuare într-un cămin studenţesc situat în municipiul Bucureşti, cu consecinţa producerii unei pagube în valoare de 6.500 de lei, în dauna a două persoane vătămate, în cazul celorlalte persoane vătămate nefiind produsă o pagubă din motive independente de voinţa autorului”, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii solicită judecătorilor arestarea preventivă a suspectului, mai ales că, „escrocul cu mie de voci”, așa cum este cunoscut de anchetatori, a dat lovitura de mai multe ori în ultimii ani. Infractorul a înșelat zeci de persoane imitând vocile unor celebrități.

                                                                                                                Adina Silav