3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:11
No menu items!

Escrocherii folosind numele ministrului Dan Șova

spot_img

Înșelăciuni în numele ministrului Șova

Şase membri ai unei grupări, dintre care doi sunt deţinuţi în penitenciarele Târgu Ocna şi Iaşi, sunt suspectaţi că au înşelat administratorii unor firme cu 15.000 de euro, după ce i-au sunat şi le-au cerut diverse donaţii spunând că sunt apropiaţi ai ministrului Dan Şova.

Poliţiştii bucureşteni au făcut joi cinci percheziţii la mai multe adrese din judeţele Bacău şi Iaşi, pentru prinderea celor şase membri ai grupării, suspectaţi de înşelăciune prin atribuirea de calităţi mincinoase. Cele şase persoane au fost reţinute pentru înşelăciune în formă continuată şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, anchetatorii propunând arestarea lor preventivă.

“Gruparea, formată din şase persoane, se afla în atenţia poliţiştilor bucureşteni încă de la începutul lunii februarie a.c., urmărindu-se documentarea activităţii infracţionale a reţelei şi prinderea în flagrant a suspecţilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Astfel, anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie – martie, membrii grupării ar fi înşelat mai multe persoane, de la care au obţinut aproximativ 15.000 de euro. “Suspecţii şi-ar fi atribuit calitatea mincinoasă de demnitar şi, sub pretextul că o rudă a acestuia are probleme medicale, le-ar fi solicitat părţilor vătămate să doneze diferite sume de bani într-un cont”, a precizat Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au precizat că doi dintre membrii grupării sunt deţinuţi în penitenciarele Târgu Ocna şi Iaşi, unul fiind condamnat la opt ani pentru tâlhărie, iar celălalt la şase ani pentru înşelăciune, prin acelaşi mod de operare. potrivit acelorași surse, cei patru membri ai grupării aflaţi în libertate căutau pe Internet contractele de prestări servicii cu diferite ministere, apoi trimiteau complicilor din penitenciare numele celor care administrau societăţile respective şi numerele de telefon.

Cele două persoane aflate în penitenciar îi sunau pe administratorii firmelor şi le cereau diverse donaţii “pentru domnul ministru”, spunând că acesta ar avea o rudă cu mari probleme de sănătate şi necesită un transplant urgent. Unul dintre demnitarii ale căror nume au fost invocate de membrii grupării pentru a cere bani este Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, au completat sursele citate.

Până acum au fost probate patru fapte, însă anchetatorii au informații că numărul victimelor este mult mai mare, membrii grupării solicitând bani inclusiv în numele prefecţilor din Iaşi, Braşov şi Bacău, dar şi în numele mai multor primari din aceste judeţe.

R.D.