7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:31
No menu items!

Escroc care pretindea că este tatăl unui copil bolnav a strâns din donații 78.000 de lei

spot_img

Un farsor care a înșelat mai multe persoane solicitând donații pentru un copil bolnav, în vârstă de 4 ani a fost reținut de polițiștii botoșăneni.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, din județul Neamț a fost reținut de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că acesta, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tată al unui copil de 4 ani, cu probleme medicale, care necesita tratament într-o altă țară.

Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracțională a fost estimat la 78.000 de lei.

Faptele pentru care a fost arestat la Botoșani au fost comise în timp ce tânărul era judecat la Iași, sub control judiciar, pentru alte escrocherii asemănătoare comise în 2020, potrivit monitorulbt.ro.

În acel dosar, tânărul este acuzat că ar fi înșelat mai mulți preoți, ar fi falsificat stampila unei biserici din Iași și a contrafăcut mai multe documente medicale cu care a reușit să păcălească și persoane din străinătate, inventând mai multe cazuri umanitare care implicau copii în nevoie de operații costisitoare în străinătate pentru a se vindeca de boli grave.Inițial, el a folosit fotografii cu copii aflați în spital, salvate pe telefonul său, pentru a susține povestea pe care o răspândea pe internet sau o prezenta în persoană oamenilor.

D.Constantin