19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 20:42

Erou la 11 ani. Și-a salvat fratele de 5 ani din casa cuprinsă de flăcări

spot_img

Un băiat de 11 ani și-a riscat viața pentru a-l salva din casa cuprinsă de un incendiu pe fratele său mai mic, de numai 5 ani

Trei case din sectorul 3 al Capitalei au fost distruse într-un incendiu

Părinții nu erau acasă când imobilul a fost cuprins de flăcări, cel mai probabil, de la un scurtcircuit. Băiețelul de 11 ani din localitatea Runcu Salvei din judeţul Bistriţa Năsăud a deschis fereastra de la etajul unu, l-a luat în brațe pe frățiorul de 5 ani și a sărit pe capota mașinii parcate în curte.

Eroul de 11 ani a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, el fiind într-o stare destul de gravă, din cauza fumului inhalat. Băiatul este la reanimare, intubat și are 15 la sută arsuri pe suprafața corpului, dar cele mai mari probleme pot apărea cu arsurile la căile respiratorii superioare. Fratele de 5 ani a rămas internat la Spitalul Județean din Bistrița, cu arsuri minore la mâini.

Casa a ars în întregime, iar proprietarii nu aveau asigurare. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit. În urmă cu câțiva ani, familia a mai pierdut o casă, care a ars tot în urma unui incendiu.

S.Marinescu