18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 19:52

Ernst&Young: De ce companiile externalizează serviciile de salarizare

spot_img

 Ernst&Young: De ce companiile externalizează serviciile de salarizare

Soluțiile de salarizare în interiorul companiilor reprezintă un proces de afaceri esenţial, care poate contribui la gradul de competitivitate și la procesul de extindere globală, potrivit unei analize publicate de compania de consultanță Ernst&Young.

Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al E&Y România, a afirmat că principalele motive pentru care companiile româneşti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt următoarele:

– evitarea sau reducerea costurilor asociate administrării de personal (formarea profesională a angajaţilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.);

– evitarea finalizării unor controale fiscale cu sancţiuni;

– dorinţa de păstrare a confidenţialităţii în ceea ce priveşte nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajaţi cu funcţii de conducere;

– schimbările dese ale legislaţiei aplicabile în domeniu;

fluctuaţia de personal în departamentul financiar-contabil sau de resurse umane.

Studiul, realizat la nivel internațional, procesează răspunsurile a 161 de şefi ai unor companii globale de top şi ai unor companii furnizoare de soluţii de salarizare. Peste 85% dintre companiile multinaţionale doresc să-şi îmbunătăţească practicile de salarizare pe care le folosesc în prezent. Doar 22% dintre liderii de companii deţin în prezent un model global de salarizare.

Primele trei criterii luate în considerare pentru selectarea unui nou furnizor global de soluţii de salarizare sunt costurile (19%), acoperirea geografică / globală (18%) şi platforma tehnologică de care dispune (10%).

Citește aici studiul “Global Payroll: Myth or Reality”

Vlad Bârleanu