8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:23

Epidemiologul care a proiectat blocarea Angliei a demisionat din grupul guvernamental, după o întâlnire cu iubita

spot_img

Un epidemiolog britanic de vârf a cărui proiecție a mortalității a generat înăsprirea restricțiilor în Marea Britanie a demisionat, marți, din grupul consultativ științific al guvernului, după ce a recunoscut că a încălcat regulile de distanțare socială pentru a se întâlni cu iubita.

Neil Ferguson, epidemiologul ale cărui proiecții înfricoșătoare privind mortalitata cauzată de COVID-19 au precipitat blocarea în Marea Britanie și ai influențat inclusiv gândirea la Casa Albă, a declarat pentru Daily Telegraph, publicația care a relatat pentru prima dată povestea: „Accept că am făcut o eroare de judecată și am mers pe calea greșită.

„Regret profund că am subminat mesajele clare în jurul nevoii continue de distanțare socială”, a spus dr. Ferguson, care a devenit un nume gospodăresc în Marea Britanie în ultimele două luni, predicând virtuțile rămânerii la distanță.

Conducând o echipă respectată de oameni de știință la Imperial College London, dr. Ferguson a fost mult timp o voce influentă pe subiectul bolilor infecțioase. Dar a obținut un nou nivel de notorietate la jumătatea lunii martie, cu un raport care avertiza că, fără pași de control, virusul ar putea ucide între 250.000 și 510.000 de britanici.

Acest lucru l-a determinat pe premierul Boris Johnson să impună un blocaj, punând Marea Britanie în linie cu alte țări europene.

În această perioadă de izolare, Telegraph a raportat că dr. Ferguson, 51 de ani, a permis unei femei cu care a avut o relație să-l viziteze acasă. Tocmai ieșise din propria-i-izolare după ce a suferit de Covid-19.

În declarația sa către Telegraph, el a spus: „Am acționat cu convingerea că sunt imun, după ce testul de coronavirus a fost pozitiv și m-am izolat complet aproape două săptămâni.”

Dr. Ferguson s-a înscris în grupul științific al guvernului pentru situații de urgență (SAGE). Apartenența sa a fost confirmată oficial doar luni, când guvernul a publicat numele a 50 dintre cei 52 de membri.

Cu un bilanț de 30.000 de morți cauzate de coronavirus, Marea Britanie a fost una dintre cele mai afectate țări din lume.