4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:42
No menu items!

Epidemia de EBOLA. Liberia interzice debarcarea marinarilor în porturile sale

spot_img

Porturile liberiene, inclusiv Monrovia, capitala țării, vor adopta o politică de ”toleranță zero” împotriva maladiei, care a făcut deja peste 1.500 de morți în regiune de la începutul acestui an

Ebola_liberia

Liberia a anunțat interzicerea debarcării marinarilor în porturile sale atât timp cât epidemia de Ebola, cu care se confruntă Africa de Vest, nu este ținută sub control, relatează AFP.

Marinarii de la bordul vapoarelor comerciale pot, în vremuri normale, să beneficieze de un permis de intrare în port. Dar ”pentru vapoarele care sosesc am anulat acest permis. Nu va fi autorizat absolut nimeni să debarce”, a declarat pentru AFP Matilda Parker, responsabil din cadrul administrației portuare din Liberia, țara cea mai afectată de epidemia de Ebola.

Matilda Parker a subliniat că porturile liberiene, inclusiv Monrovia, capitala țării, vor adopta o politică de ”toleranță zero” împotriva maladiei, care a făcut deja peste 1.500 de morți în regiune de la începutul acestui an, dintre care aproape 700 numai în Liberia.

R.D.