27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:36
No menu items!

Energopetrol Câmpina a intrat în insolvență, tranzacționarea acțiunilor pe BVB a fost suspendată

spot_img

Energopetrol Câmpina a intrat în insolvență, tranzacționarea acțiunilor pe BVB a fost suspendată

Bursa de Valori București a suspendat joi de la tranzacționare Compania Energopetrol SA, după ce Tribunalul Prahova a dispus miercuri deschiderea procedurii generale a insolvenței.

Instanța a desemnat societatea Andrei Ioan IPURL din Ploiești în calitate de administrator judiciar.

Până pe 1 septembrie, administratorul judiciar trebuie să depună raportul privind cauzele și împrejurările care au dus la apariția insolvenței, cu menționarea persoanelor vinovate. Până pe 6 septembrie, pot fi înregistrate cererile de admitere de a creanțelor asupra averii debitoarei, iar pe 21 septembrie va avea loc adunarea generală a creditorilor.

În 2012, societatea a raportat venituri totale în valoare de 20,61 milioane de lei, un profit net de 0,76 milioane lei și a avut 167 de salariați.

Cei mai mari acționari ai societății sunt Asociația Salariaților (48,79%) și SIF Muntenia (7,91%). Societatea este cotată la BVB din 1998.

Într-o descriere pe site-ul propriu, se arată că Andrei Ioan IPURL a gestionat procedura insolvenței și lichidării voluntare pentru cel puțin 500 de societăți comerciale, iar în prezent are pe rol peste 100 de dosare aflate în diferite stadii ale procedurii insolvenței – perioadă de observație, reorganizare sau faliment.

Vlad Bârleanu