marți, 1 decembrie 2020 - 4:13

Energia Bucegilor. Gura de Rai – legătura sacră a pământului cu cerul

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

Munţii Bucegi sunt deja celebri în lume pentru caracteristicile sale energetice deosebite. Mulți turiști au experimentat trăiri și senzații neobișnuite călătorind în această zonă. Unii spun chiar că orice traseu au urmat, inclusiv unul lung, nu au simțit o stare de oboseală. Mai mult, funcțiile organismului se se revigorează brusc. Specialiştii susțin este vorba despre legendarul loc dintre cer şi pământ

În 1999, Institutul privatde cercetări „Terra”, din Bucureşti, a fost angajat de o companie străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi. Astfel, a fost găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara „Gură de Rai”, scrie esoterism.ro. Este vorba despre o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, unde se înregistrează o anomalie magnetică, cu efecte benefice uimitoare asupra organismului uman.

În tradiţia populară românească, Gura de Rai este o zonă între cer şi pământ, cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Locul se află, la baza Munților Bucegi, pe drumul de urcare spre Sfinx, dinspre Peștera. Este în fapt o pajiște într-un gol de munte.

La studiul efectuat de „Terra” pentru o companie franceză ce dorea să ridice un hotel în zonă, au participat specialişti din mai multe domenii, în special fizicieni şi geofizicieni. Cercetările s-au făcut cu aparatură de geodetecție. După mai multe zile de urcat şi coborât, geofizicianul Dumitru Stănică a descoperit cu surprindere că în apropierea Vârfului Doamnei i-a dispărut oboseala. Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu ştiam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigaţiile asupra acestui loc, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigaţiilor a constat în verificarea tuturor versanţilor din zonă. Am constatat că oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alţi versanţi. Este vorba de o revigorare a funcţiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieşită din comun, a povestit Dumitru Stănică.

Anomalie geomagnetică

Într-o altă etapă a cercetărilor, un medic a verificat tensiunea fiecărui individ care urca panta. Testele medicale, reluate şi pe o altă culme din apropiere, au demonstrat că în acea zonă ritmul cardiac îşi revine uimitor de repede, în ciuda pantei abrupte care trebuie urcată.

Specialiștii au continuat cu testarea zonei prin magnetometrie diferenţială, adică radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot măsura, printre altele, magnetismul Pământului. Aşa a fost depistată o anomalie magnetică atipică, pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat. Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiştii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o formă atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a ştiut să-l interpreteze. În acel moment am făcut legătura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetăm de mai mult timp şi care se manifestă printr-o emisie de radiaţii patogene, încă rămase cu o origine necunoscută”, a spus Vasile Rudan.

„Colţii dragonului și „Reţelele malefice Hartmann

Problema zonelor geopatogene – sau a anomaliilor magnetice atipice malefice – a fost ridicată de „Terra” cu mulţi ani în urmă. Un nod geopatogen înseamnă un loc în care se manifestă fenomene de natură necunoscută care sunt ostile vieţii.

În China antică, nimeni nu avea voie să construiască o locuinţă până ce zona nu era testată de specialiştii imperiali, oameni înzestraţi cu capacităţi paranormale, pentru a vedea dacă subsolul are sau nu are „colţii dragonului”. Dacă aceştia erau detectaţi în subsol, locul respectiv era etichetat malefic și pe el nu se putea construi nici o casă.

În perioada interbelică, o serie de experienţe dintr-un orăşel din Elveţia au condus la teoria „Reţelelor Hartmann”. Doctorul Ernst Hartmann a observat că şoarecii aflaţi într-o anumită încăpere stăteau grupaţi după direcţia liniilor şi nodurilor unei reţele invizibile. Aceiaşi şoareci se comportau însă normal într-o încăpere diferită. Acest tip de reacţie al animalelor i-a dat de gândit şi astfel a început să studieze fenomenul. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoarţei terestre ascunde reţele longitudinale şi latitudinale malefice. Fenomenul se manifestă însă ca atare doar în nodurile de la întretăierea acestor reţele.

Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, Gura de Răi, vine să rotunjească ceea ce ştiam până acum despre anomaliile magnetice atipice. În primul rând ne întăreşte ideea că nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectivă prin folclor nu este gratuit, are cel puţin un sâmbure de adevăr, declară Vasile Rudan. „Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziţie geografică identică cu cea descrisă în folclor. În al doilea rând, ştim acum ce şi cum să căutăm. Pe diagrame, hărţi ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuţite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulţi ani am fost ocupaţi cu alte proiecte de cercetare şi am suspendat investigaţiile din Bucegi, dar intenţionam să reluăm cercetările şi să facem chiar o demonstraţie publică. Apoi vom lărgi zona investigaţiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puţin în zona Masivului Retezat. Interesant este faptul că din informaţiile de până acum rezultă că fiecărei zone malefice trebuie să îi corespundă, undeva în apropiere, o zonă benefică, la o distanţă de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulga locaţia exactă, a mai spus Rudan.

Proiectul Conştiinţei Globale

În ideea existenţei unor legături spirituale între om şi Pământ se înscrie şi proiectul Conştiinţei Globale. Acesta a fost creat în anul 1998, când au fost instalate, în toată lumea, echipamente electronice interconectate în reţea, cu centrul la Princeton, SUA. Reţeaua de generatoare aleatorii arată apariţia unor anomalii în funcţionare, în timpul unor evenimente ce afectează milioane de persoane. În general, această conştiinţă globală a omenirii comunică cu Terra. Planeta anunţă din timp orice catastrofă care urmează să se producă. Acest comportament nu poate fi atribuit fizicii clasice. Până în prezent, au fost amplasate 65 de generatoare numerice aleatoare în întreaga lume.

Cercetătorii au observat că în timpul unor evenimente la nivel global, diagramele sunt deviate de la poziţia normală, iar schimbările apar uneori chiar înainte de producerea evenimentelor. În cazul cutremurului şi valurilor uriaşe din Asia, în 2005, deviaţiile au fost anticipate cu peste 20 de ore înaintea producerii tragicului eveniment. Iniţiatorii proiectului spun că este prematur să se discute despre o aplicaţie practică a acestui fenomen. Chiar dacă se ştie că ceva grav se va întâmpla, nu se ştie ce anume se va întâmpla, unde şi când. Probabil că după ce vor fi instalate mai multe sisteme, în jur de 100, se va putea identifica şi zona expusă. Vom analiza toate înregistrările, pentru a vedea cum s-a propagat undă emoţională, a spus președintele Societății Române de Parapsihologie, Adrian Pătruţ, participant la Proiectul Conștiinței Globale.

Potrivit cercetătorului clujean, profesor doctor universitar la Facultatea de Chimie a Universității Babeș-Bolyai, acest fenomen este recunoscut de peste 40 de ani, dar acum s-a încercat verificarea acestei teorii la o scară mai mare, cu mai multe persoane. Ideea a fost verificată pe teritoriul SUA, iar din 1998, prin proiectul psihologului Roger Nelson, s-a trecut la montarea de echipamente pe toate continentele. În prezent, proiectul este coordonat la Centrul PCG, desprins din Universitatea din Princeton. Este clar că lumea fizicii şi cea a spiritului uman sunt legate, aceste experimente o dovedesc, dar încă nu putem şti cum se întâmplă aceasta, a mai spus Adrain Pătruţ.

Zonele geopatogene generează cancer

În România, aceste lucruri se studiază încă de la sfârşitul anilor ’80, adică de peste 20 de ani. Experimentele din țara noastră au relevat că zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiaţii de altă natură decât cele cunoscute, dăunătoare organismelor vii, dar că aceste focare nu sunt constituite în nodurile reţelelor Hartmann, adică nu au o dispunere geometrică, regulată în structura scoarţei. Concluzia a fost că un om care locuieşte într-o asemenea zonă timp de zece luni este predispus, în faza incipientă, la insomnie, apoi apare starea de greaţă, cefaleea, disfuncţii ale muşchilor inimii, puls aritmic, fibrilaţie, contracţii musculare dese şi intense. În ultima fază apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii întregi bolnave de cancer, ale căror locuinţe au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.

Olimpia Diaconiuc

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...