21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:10
No menu items!

Enel Produzione S.p.A a finalizat achiziţia unor hidrocentrale cu o capacitate instalată de 527 MW

spot_img

Grupul italian Enel a anunţat, marţi, că filiala sa, Enel Produzione S.p.A. a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni al ERG Hydro S.r.l., de la ERG Power Generation S.p.A., în urma îndeplinirii condiţiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare.

Compania a achitat circa 1 miliard de euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare iniţială a preţului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părţi din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro.

”În urma anunţului făcut prin comunicatul de presă din 2 august, 2021, Enel S.p.A anunţă că filiala sa, Enel Produzione S.p.A, a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni al ERG Hydro S.r.l., de la ERG Power Generation S.p.A., în urma îndeplinirii condiţiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare.

Enel Produzione a achitat circa 1 miliard de  euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare iniţială a preţului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părţi din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro. C

ontractul de vânzare-cumpărare prevede şi o ajustare a contraprestaţiei în lunile următoare, care se va efectua în principal pe baza modificării capitalului de lucru net şi a poziţiei financiare nete ale ERG Hydro, precum şi pe baza rezervelor de apă ale unor bazine incluse în vânzare”, a informat Enel.

Centralele deţinute de ERG Hydro, situate în regiunile Umbria, Lazio şi Marche, au o capacitate instalată de 527 MW şi o producţie medie anuală de circa 1,5 TWh.

În urma operaţiunii, 113 angajaţi se vor alătura grupului Enel, inclusiv tehnicieni specializaţi în managementul operaţional al centralelor, specialişti în managementul energiei şi personal dedicat.