5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 17:22
No menu items!

Enel Green Power a conectat la rețea trei noi centrale eoliene în Dobrogea

spot_img

Enel Green Power a conectat la rețea trei noi centrale eoliene în Dobrogea

Enel Green Power (EGP) a conectat la reţea trei noi centrale eoliene cu o capacitate instalată totală de 206 MW, pentru construirea lor fiind necesară o investiție de aproximativ 340 de milioane de euro.

Noile centrale eoliene – Elcomex EOL, Târguşor şi Gebelesis – aflate în regiunea Dobrogea vor genera aproximativ 560 milioane KWh de energie electrică pe an.

Centrala eoliană Elcomex EOL are 52 de turbine cu o capacitate instalată de 2,3 MW fiecare, ajungând astfel la o capacitate instalată de 120 MW şi va genera, la capacitate maximă,aproximativ 340 milioane kWh de energie electrică anual.

Centrala Târguşor are o capacitate instalată de circa 60 MW, cu 26 de turbine de 2,3 MW fiecare şi va genera, la capacitate maximă peste 170 milioane kWh de electricitate pe an.

Gebelesis, localizată în partea de nord a Dobrogei, este formată din 5 turbine de 3 MW fiecare şi alte şase turbine de 2 MW fiecare, având o capacitate instalată totală de 27 MW. Unitatea va produce aproximativ 50 de kWh de electricitate anual, la capacitate maximă.

Enel Green Power a atins în doi ani o putere instalată de aproape 500 MW în centrale eoliene operate în România şi are o capacitate instalată de peste 7.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliană, solară, hidroelectrică, geotermală şi biomasă.

C.I.