10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:27
No menu items!

Enel anunță că a câștigat procesul cu statul român la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris

spot_img

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a decis în favoarea Enel în dosarul de arbitraj sustinut de Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE SA), legat de presupuse încălcări ale contractului de privatizare al Electrica Muntenia Sud, a anunțat miercuri compania.

”Enel consideră că rezultatul arbitrajului pune capăt unei serii de opinii și speculații ce au fost inițiate de raportul Curții de Conturi din 2012. Decizia demonstrează că Enel și-a îndeplinit obligațiile din contractul de privatizare, inclusiv pe cele legate de investițiile realizate în companiile ce au rezultat – Enel Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia”, potrivit unui comunicat al Enel.

”Misiunea noastră, în acest moment, este să ne concentrăm pe dezvoltarea companiilor pe care le avem în România”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel Romania.

Arbitrajul a fost declanșat în 2013 de către Electrica SA (ulterior înlocuită de SAPE), ca urmare a unui raport făcut de Curtea de Conturi cu privire la activitatea Electrica și peste 900 milioane de euro au fost solicitați de partea română drept despagubiri. Curtea de la Paris a respins toate acuzațiile împotriva Enel.

T.S.