6 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 14:41

Emily Blunt a schimbat prefixul

Emily Blunt a schimbat prefixul

Emily Olivia Leah Blunt este o actriță britanică, născută pe 23 februarie 1983, în Anglia. Al doilea din cei patru copii ai Joannei, profesoară de engleză, cu Oliver Blunt, avocat, a beneficiat de o educaţie solidă la şcoala privată Roehampton. A studiat drama timp de doi ani la teatrul Hurtwood, iar la vârsta de şaisprezece ani, a fost descoperită de un agent care a crezut în ea şi a lansat-o în lumea cinematografiei.

Actriţa a intrat în atenția publicului cinefil cu rolul Tamsin din filmul „My summer of love”, pentru care critica de specialitate a apreciat-o. Cu rolul Emily din „The devil wears Prada” a fost nominalizată la premiile Globul de Aur și BAFTA. Împreună cu Natalie Press, a câştigat premiul pentru cea mai tânără vedetă în devenire. A jucat în producții americane și englezești, iar în anul 2007 a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în miniseria de televiziune „Gideon’s daughter”. Un rol remarcabil a fost cel al Reginei Victoria în filmul „The young Victoria”.

Pasionată de echitaţie, frumoasa Emily Blunt este o actriţă versatilă, cu multiple faţete, având talent vocal şi instrumental la violoncel.

Artista a avut o relaţie amoroasă cu Michael Buble, pe care l-a cunoscut la decernarea premiilor televiziunii australiene Logie. Împreună, au înregistrat mai multe piese de pe albumul “Call Me Irresponsible”. Prietena sa, Anne Hathaway, i-a făcut cunoştinţă cu John Krasinski şi formează un cuplu din 2008, anunţându-şi logodna în august 2009. S-au căsătorit în iulie 2010 la moşia prietenului lor, George Clooney, în Lake Como, Italia. Tinerii familişti locuiesc în Los Angeles, California.

C.N.