20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 12:44
No menu items!

Emil Hurezeanu, aviz favorabil pentru postul de ambasador al României în Germania

spot_img

Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu voturi 19 „pentru” şi unul „împotrivă”

hurezeanu_emil

Emil Hurezeanu a primit, marţi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador în Germania.

Hurezeanu a fost avizat pentru acest post cu 19 voturi „pentru” și unul „împotrivă”.

Emil Hurezeanu a afirmat, în cadrul audierilor, că rolul comunității românești din Germania ar putea fi mult îmbunătățit, subliniind că nu poate fi vorba de o „invazie” a românilor în această țară în contextul procentului important de oameni angajați și cu studii.

Hurezeanu a pledat și pentru îmbunătățirea diplomației economice, menționând că există riscul ca firme cu rezonanță germană să intre în dezbateri publice nu întotdeauna favorabile.

El a apreciat că nu trebuie „să fim definitiv satisfăcuți de nivelul schimburilor economice cu Germania”, punctând că există un potențial mult mai mare.

De asemenea, el a susținut că există un deficit de încredere la nivel societal în Germania, care se manifestă în presă, în contextul în care vizite ale politicienilor români nu au ecoul bine meritat.

Hurezeanu a subliniat că România și Germania sunt două țări care se cunosc bine, precizând faptul că aproape un milion de oameni, sași și români, vorbesc româna în Germania.

Totodată, el a subliniat că legislația electorală trebuie schimbată și a precizat că o anumită atitudine față de românii din diaspora trebuie să dispară.

R.D.