23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 13:44

Emil Boc:„Când doi se bat al treilea câştigă. Şi ăla e PSD”. Reacțiile liderilor PNL

spot_img

Primarul Clujului, Emil Boc, susține că USR PLUS s-ar autodesfiinţa în cazul în care ar vota o moţiune a PSD.

„După ce s-au înfiinţat ca partid anti-PSD, să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare. Să verifice îndeplinirea condiţiilor legale pentru adoptare, să modifice, să actualizeze şi după aceea să îl promoveze pentru România. Nu pentru PNL, nu pentru USR, nu pentru UDMR, ci pentru modernizarea ţării. Ne plângem că românii pleacă din ţară. Păi, când nu avem nici această infrastrutură minimală, cum să le cerem să stea acasă? Este o chestiune de bun-simţ să modernizăm acest spaţiu rural, atât de drag nouă în declaraţii politice, dar trebuie să ne fie drag şi în fapte”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Fostul premier consideră că au fost coaliţii la fel de grele sau mai grele, însă e nevoie de calm și de luarea unei decizii corecte.

“Fac apel la USR să pună românii pe primul loc şi nu congresul intern USR sau alte cancanuri ca prioritate. România are nevoie de decizii rapide, să nu pierdem bani, iar dacă ne vom certa… Când doi se bat al treilea câştigă. Şi ăla e PSD. Aşteaptă să vadă că această Coaliţie, ultima speranţă, eşuează. Proiectul acesta chiar nu are o conotaţie politică directă. Proiectul se adresează românilor, primarilor de toate culorile politice. Pesediştii sunt cei mai avantajaţi, că au cei mai mulţi primari”, a precizat Emil Boc.

Alina Gorghiu a reacționat și ea miercuri seară și susține că decizia premierului Florin Cîțu de a-l remania pe  ministrul Justiției devenise absolut necesară, iar PNL o susține total.

„Dacă nu reușești să duci la bun sfârșit nici măcar un proiect, nici măcar desființarea SIIJ, cu privire la care ai găsit consens când ai intrat în minister, ce ar trebui să facem? Nu vom negocia proiectele de investiții, nici condițiile de trai ale românilor. Este normal ca fiecare cetățean să aibă acces la asfalt, la gaze și la canalizare. Sper că USR PLUS va fi responsabil și va urmări interesele celor mulți. Să nu iasă de la guvernare. Interesul public este ca această guvernare să livreze rezultate”, a precizat senatoarea liberală.

                                                                                                                    Adina Silav