-3.5 C
București
joi, 9 februarie 2023 - 1:40
No menu items!

Emil Boc interzice centralele de apartament în blocurile noi din Cluj

spot_img

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc vrea să interzică centralele de apartament în blocurile noi cu mai mult de 6 apartamente, deoarece lucrează la o strategie de modernizare a sistemului de termoficare din oraș.

Potrivit presei locale, Boc a anunțat că strategia se bazează pe reducerea poluării cauzate de centralele de apartament, astfel că vor fi interzise centralele de apartament. El a dat asigurări că în privința proprietarilor din blocurile vechi, care vor să se debranșeze de la rețeaua de termoficare pentru a-și instala centrala proprie, nu vor fi deocamdată interdicții.

„Nu vom opri debranșarea de la sistemul de termoficare, dacă oamenii vor dori. Astăzi sunt 21.000 de familii conectate. Dacă vor dori, oamenii pot, în continuare, să se deconecteze. Nu avem în vedere să le interzicem asta. Vrem însă, prin stimulente alternative, să îi determinăm pe oameni, având în vedere prețul mai bun pe care îl va oferi sistemul de termoficare, să rămână conectați și să revină și alții în sistemul centralizat de termoficare”, a declarat Emil Boc la un post de radio din Cluj.

Emil Boc a explicat că prin acordarea acestor subvenții oamenii vor plăti facturi mai mici la încălzire, nu vor mai avea dorința să-și monteze centrale de apartament și, în acest fel, poluarea din municipiu nu va crește.

Emanuel Stan